Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čari nokaut faze

O ne, opet oni: Rukometaši već u četvrtfinalu idu na Francuze?!

Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj počinje 11. siječnja, dvobojem domaćina i Alžira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tjedan dana uoči početka svjetske smotre odlučili smo se pozabaviti s kalkulacijama glede plasmana naših rukometaša. Naravno, Slavko Goluža će kao i svi ostali izbornici plasirati izjave kako je "prognoze uvijek nezahvalno davati" i kako "nema lakog suparnika", ali u neke stvari ipak je malo teže povjerovati. Primjerice, da Australija nekoga pobijedi, ili da otkine i jedan bod.

Format prvog dijela natjecanja isti je poput onog u Švedskoj 2011., ali IHF je za Španjolsku uveo jednu promjenu koja bi trebala turnir učiniti još zanimljivijim - nema više druge faze po skupinama već 16 najboljih iz grupa kreće u pohod prema zlatu nokaut sustavom, na jednu utakmicu.

Od skupine D sa Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom realno je očekivati da o prva tri mjesta odlučuju europske ekipe (zadržat ćemo se na hrvatskoj reprezentaciji pa ipak isključiti opciju prema kojoj bi Golužini izabranici u osminu finala zakoračili sa četvrte pozicije).

Hrvatska pobjednik skupine - širom otvorena vrata polufinala

Uspiju li Golužini izabranici promarširati Caja Magicom, osmina finala donosi ogled s četvrtom ekipom skupine C (vrlo vjerojatno Slovenijom ili Južnom Korejom), nakon čega bi u četvrtfinalu čekao drugi iz grupe A (Nijemci?) ili treći iz grupe B (Rusija ili Makedonija).

Drugo mjesto - kraj u četvrtfinalu protiv Francuza?

Ovo se nekako čini najvjerojatnijim, da Hrvatska pobijedi sve osim domaćina u posljednjem kolu i da u četvrtfinale bude morala tražiti preko treće ekipe iz skupine C (Srbija ili Slovenija). U slučaju očekivanog prolaska, četvrtfinale bi donijelo okršaj s pobjednikom susreta B4 (Makedonija ili Rusija) i A1, pozicije koju će vrlo vjerojatno osvojiti (i proći među osam) zakleti neprijatelji Francuzi. A znate kako to obično završava...

Treće mjesto - opet kreševo među osmoricom najboljih

U slučaju poraza od Španjolaca i Mađara, kao treće plasiranani bi išli na drugog iz skupine C, poslije čega bi slijedio meč s pobjednikom skupine B i četvrtom momčadi grupe A. Ovi prvi trebali bi biti Danci, a ovi drugi Tunižani, koji su Vorija i društvo pošteno istukli u četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider