Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Minnesoti i Ottawi 'break'

NY Rangersi ponovno staloženiji u produžetku: Eliminirali Crosbyja i Penguinse

Prošlogodišnji finalisti NHL lige i najbolja momčad ligaškog dijela ove sezone New York Rangersi plasirali su se u drugi krug ovogodišnjeg doigravanja nakon što su u petoj utakmici ostvarili četvrtu pobjedu protiv Pittsburgh Penguinsa svladavši ih u svom Madison Square Gardenu sa 2-1 nakon produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede Rangersa bio je švedski napadač Carl Hagelin koji je poslao pločicu iza leđa Marc-Andrea Fleuryja nakon 10:52 minuta igre u prvom produžetku. Tijekom osnovnih 60 minuta igre, strijelac za Rangerse je u prvoj trećini bio Derek Stepan (4:23), dok je u drugoj trećini uspješan za Pense bio Nick Spaling (37:23).

Zanimljivo, Rangersi su sve četiri pobjede protiv Pensa ostvarili rezultatom 2-1, a u četvrtoj i petoj utakmici do njih su stigli u produžetku. I jedina pobjeda Pensa bila je izražena s jednim golom razlike (4-3), tako da je konačnih 4-1 u pobjedama za Rangerse previsok omjer u odnosu na prikazano na ledu.

Prošle godine Rangersi i Pensi su se susreli u drugom krugu doigravanja, a tada su Rangersi nadoknadili zaostatak od 1-3 u pobjedama prije no što su prošli u finale Istočne konferencije.

U drugom krugu će Rangersi igrati protiv boljih iz okršaja njihovih gradskih rivala New York Islandersa i Washington Capitalsa, a trenutačni omjer u toj seriji je 3-2 u korist Capitalsa.

Ottawa Senatorsi svladali su kao gosti Montreal Canadiense sa 5-1 i tako smanjili omjer u pobjedama na 2-3 nakon što su izgubili prve tri utakmice. Gosti iz glavnog kanadskog grada iskoristili su lošu večer domaćeg vratara Careya Pricea koji je vrlo loše reagirao kod oba gola u prvoj trećini koje su postigli Bobby Ryan (9:29) i Patrick Wiercioch (15:39). U drugoj trećini Erik Karlsson (34:29) je jakim udarcem s plave linije povisio na 3-0, a za ostalo se pobrinuo vratar Senatorsa Craig Anderson koji je zaustavio čak 45 od 46 udaraca domaćih. Jedini ga je uspio svladati Tom Gilbert (41:44) koji je početkom treće trećine smanjio na 3-1, ali su Erik Condra (54:02) i Bobby Ryan (59:10) svojim drugim golom osigurali visoku pobjedu Ottawi koja je tako stigla na pola puta do velikog pothvata i preokreta nakon što je izgubila prve tri utakmice.

Dosada su četiri momčadi u povijesti NHL-a nadoknadile zaostatak od 0-3 u pobjedama, a posljednji se put to dogodilo lani kada su Los Angeles Kingsi u prvom krugu izbacili San Jose Sharkse, te potom na kraju osvojili i naslov prvaka. Šesta utakmica ovih suparnika na rasporedu je u nedjelju u Ottawi.

Vratar Minnesota Wilda Devan Dubnyk je sa 36 obrana od 37 udaraca bio najzaslužniji za 4-1 pobjedu svoje momčadi na gostovanju kod Saint Louis Bluesa kojom je Wild poveo sa 3-2 u pobjedama, te će u nedjelju na svom ledu imati priliku izboriti prolazak u drugi krug.

Utakmica je dobro započela za domaći Blues, sjajni mladi Rus Vladimir Tarasenko (8:04) ga je svojim već šestim golom u ovoj seriji doveo u vodstvo, ali ono je trajalo tek tri minute prije no što se udarac Marca Scandelle (11:06) odbio od vratara Bluesa Jakea Allena u zrak i potom u paraboli sletio u gol za 1-1. Nino Niederreiter (34:56) i Mikko Koivu (36:22) su krajem druge trećine pogodili za vodstvo Wilda od 3-1, a pobjedu je pred kraj dvoboja potvrdio Charlie Coyle (54:50).

NHL liga, doigravanje, rezultati: 

ISTOČNA KONFERENCIJA:

NY Rangers - Pittsburgh 2-1 (produžetak)

(NY Rangers su pobijedili sa 4-1)

Montreal - Ottawa 1-5

(Montreal vodi 3-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

St Louis - Minnesota 1-4

(Minnesota vodi 3-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider