Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će dramatično

Novi 'udar' na Kostelića: Hirscher ima asa u rukavu

Austrijanac je opako zasukao rukave kako bi ugrozio najboljeg svjetskog skijaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski skijaš Marcel Hirscher počeo je s treninzima super G-a, a ukoliko se pokus pokaže uspješnim, počet će se natjecati u Svjetskom kupu i u ovoj disciplini. Cilj je jasan - dostizanje Ivice Kostelića u ukupnom poretku.

Najbolji hrvatski skijaš trenutno u ukupnom redoslijedu ima 116 bodova više od Hirschera, a kako mu brze discipline ove sezone nisu donijele puno radosti, u austrijskom su taboru procijenili da bi mogli svoga najjačeg čovjeka ubaciti u super G i tako pokušati nadoknaditi Kostelićevu prednost.

''Brze discipline na razini Svjetskog kupa su nešto potpuno novo za mene. No, želim si pružiti šansu'', izjavio je u srijedu 23-godišnji Hirscher koji je dosad dvaput u karijeri, još tijekom 2009. godine, nastupio u super G-u i zauzeo 11. i 26. mjesto.

Hirscher je odlučio preskočiti superkombinaciju u Sočiju predstojeći vikend, iako je bilo najava da bi mogao nastupiti u Rusiji. Umjesto toga, u utorak je počeo s treninzima super G-a u Reiteralmu.

''Odradio sam prve vožnje u utorak, a s treninzima nastavljam i danas. Nakon toga ćemo procijeniti imali smisla početi s nastupima u novoj disciplini usred sezone'', poručio je Hirscher, a glavni trener austrijske reprezentacije Mathias Berthold je dodao:

''Ako Marcel bude dobar na treninzima i ukoliko se bude osjećao dobro, nema razloga da se ne okuša u nekoliko utrka.''

Prvu će priliku imati u Crans Montani gdje su 24. i 25. veljače na rasporedu dva super G-a.

Nastavi čitati

Nastavi čitati