Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Želim opravdati povjerenje'

Novi trener Medveščaka je Kanađanin Gordie Dwyer

Nakon devetorice novih igrača, u Medveščak je stigao i novi trener, a to je 37-godišnji Kanađanin Gordie Dwyer, i ovo će mu biti prvi angažman u ulozi glavnog trenera u KHL-u, ali i u europskom klubu, objavio je u ponedjeljak zagrebački hokejaški klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je za mene odlična prilika i veliki korak naprijed koji će mi sigurno omogućiti i napredak u karijeri, što želim i opravdati. Drago mi je što mi je Medveščak ukazao povjerenje i omogućio tu priliku, a ja obećavam da ću dati sve od sebe da ova momčad ima pobjednički karakter, ne bude lak protivnik protivnicima i da ne razočara svoje navijače. Ove sezone momčad će biti fokusirana na mlađe igrače koje ćemo razviti u konkurentne igrače KHL-a, ali isto tako usporedno želimo biti i uspješni, posebice na domaćem ledu pred našim navijačima. Želim da budemo brza i fizički jaka momčad, i mogu vam reći da će trening kamp biti naporan i da će ga proći samo najspremniji i najizdržljiviji", rekao je Dwyer.

Do sada je radio kao glavni trener kanadskih momčadi te kao pomoćni trener kanadske reprezentacije do 18 godina. Iako će mu ovo biti premijerna sezona u KHL-u, ali i u seniorskoj kategoriji, Dwyer vjeruje da mu to neće predstavljati problem jer će mu puno pomoći iskustvo koje je skupio igrajući u NHL-u za Tampu Bay Lightning, New York Rangerse i Montreal Canadiense.

"U hokeju sam čitav život, a hokej je hokej, bez obzira gdje radio kao trener, u Sjevernoj Americi ili u Europi", kazao je Dwyer.

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox nije skrivao oduševljenje mladim trenerom: "Dwyer je jedan od najboljih mladih trenera u Kanadi pred kojim je svjetla budućnost. Pregovori s njim su bili dugotrajni, puno smo razgovarali o momčadi i o našim željama i mogućnostima. Vjerujemo da će se savršeno uklopiti u naše ciljeve koje želimo postići ove sezone".

Trener i momčad počet će se u Zagrebu okupljati već u prvoj polovici srpnja, kada započinju i prvi kondicijski treninzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider