Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Euro u Njemačkoj

Novi sjajni uspjeh hrvatskih pikadista

Hrvatske je osvojila sedmu uzastopnu medalju na europskim prvenstvima u elektroničkom pikadu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na EP-u koje se od 29. lipnja do 5. srpnja održava u njemačkom gradiću Geiselwind muška reprezentacija Hrvatske je osvojila sedmu uzastopnu medalju na europskim prvenstvima u elektroničkom pikadu. Porazom u finalu od Češke prekinut je fantastični niz Strelovitih od četiri uzastopna zlata, ali uspjeli su zadržati kontinuitet osvajanja medalja koji traje od 2007. godine. U tom su nizu osvojena četiri zlata i tri srebra.

Ovo je posebno vrijedan rezultat jer za reprezentaciju prvi put nakon dugo godina nije nastupio Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada. Ovime je potvrđeno da i bez njega Hrvatska ima kvalitetu ravnopravno se nositi sa svima u Europi.

„Mislim da smo postigli maksimum koji smo mogli u ovom trenutku jer je Češka ove godine bila za klasu bolja od svih. Nismo znali kako će ekipa reagirati u ovom sastavu, bez Borisa, ali pokazalo se da smo bili prava klapa i presretan sam zbog osvojenog srebra“, rekao je kapetan reprezentacije Vladimir Lešić.

Uz njega su naslov viceprvaka Starog kontinenta osvojili Krešo Kranjčina, Zdravko Antunović, Dragutin Pečnjak i Matija Gazibara, pod vodstvom Predraga Penića. Broncu je osvojila Belgija s kojom su naši imali dva susreta o kojima će se još dugo pričati. Naime u polufinalu desne strane su naši imali prednost 8:3 i samo im je još jedan set nedostajao do pobjede, ali su Belgijci napravili nevjerojatan preokret i prvo izjednačili na 8:8, a zatim i slavili u odlučujućoj igri parova. Tako su nas poslali u repasaž u kojemu smo se kasnije ponovno susreli i umalo se ponovio isti scenario. Naši su poveli 8:1, ali su Belgijci čudesno uspjeli izjednačiti. Srećom ovog puta su parovi otišli na našu stranu što nam je donijelo finale protiv Čeha.

Naša ženska reprezentacija je svoj nastup završila na diobi sedmog mjesta, a djevojke su nastupile u sastavu Đurđica Delić, Olja Pavlović, Vlatka Lešić, Vlasta Stankić i Ivana Tadić, uz voditelja Ivana Krushu. Kobnim se pokazao uvjerljivi poraz od Talijanki (3:9) na startu turnira koji je malo poljuljao samopouzdanje naših djevojaka. Nakon toga su u repasažu pobijedile Poljsku (9:5), ali u susretu protiv Slovačke su nakon velike borbe poražene sa 10:6 i oprostile se od turnira.

Češka je ostvarila dvostruki trijumf jer su slavili i u konkurenciji dama, dok je srebro pripalo Njemicama i bronca Ruskinjama. Do kraja natjecanja u Geiselwindu preostale su još tri službene discipline pa će biti prilike da se još poveća broj osvojenih medalja za naše pikadiste. Prve četiri su osvojene u Eurokupu kada je zagrebačka ekipa Janje Alfa Team postala ekipni prvak Europe, dok je Posejdon 2 iz Kaštela osvojio broncu. Također broncu je osvojila splitska ekipa Bila Boja u konkurenciji dama, dok su dečki iz zagrebačke ekipe DPO slavili u C kategoriji.

MUŠKI

REZULTATI
Hrvatska - Luxemburg 9:0
Hrvatska - Švicarska 9:7
Belgija - Hrvatska 9:8
Hrvatska - Italija 9:4
Hrvatska - Švicarska 9:4
Hrvatska - Belgija 9:8
Češka - Hrvatska 9:4

POREDAK
1. Češka
2. Hrvatska
3. Belgija

ŽENE

REZULTATI
Hrvatska - Italija 3:9
Hrvatska - Poljska 9:5
Hrvatska - Slovačka 6:10

POREDAK
1. Češka
2. Njemačka
3. Rusija
7. Hrvatska 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider