Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Preplavile ga emocije

Novi kralj svjetskih litica okrunjen na Tajlandu

Ovogodišnja turneja najpoznatijeg svjetskog natjecanja u skokovima s litica - Red Bull Cliff Diving - napokon je dobila svog pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Artem Silchenko svojim je umijećem letenja s 28 metara visokih litica ove godine zaslužio najviše ocjene i popeo se na najistaknutiju stepenicu pobjedničkog postolja, ostavivši iza sebe legende ovog sporta Garyja Hunta i Orlanda Duquea.
Natjecanje koje već mjesecima bez daha ostavlja gledatelje diljem svijeta na ništa manje impresivnim lokacijama, 26. listopada sezonu je privelo kraju koliko spektakularno, toliko i neizvjesno. Nakon vodstva Britanca Hunta, bitka za postolje vodila se između njega i Rusa Silchenka, koji se u posljednjem krugu natjecanja na tajlandskom otoku Hongu ipak dokazao kao uvjerljivi kralj svjetskih litica.

"Još ne mogu vjerovati! Trenutno me preplavljuju emocije i ne znam što reći. Tek polako shvaćam da sam osvojio naslov prvaka o kojemu sam oduvijek sanjao. Ovo je moja peta sezona u Red Bull Cliff Diving svjetskoj seriji. Naporno sam trenirao i uložio mnogo truda da bih danas bio ovdje", nakon proglašenja je izjavio Silchenko, koji je svojim posljednjim skokom ostavio bez teksta čak i svoje protivnike.

Red Bull Cliff Diving, najprestižnije natjecanje u skokovima s litice, svojim adrenalinskim štihom, ljepotom lokacija i veličanstvenim umijećem upravljanja vlastitim tijelom u zraku, u svojoj petoj sezoni okupilo je preko 150 tisuća gledatelja diljem svijeta.

Kombinacija čistog adrenalina koji uključuje skok s visine osmerokatnice bez ikakve zaštite na tijelu te nečeg što se ne može nazvati nikako drukčije no umjetnost rijetko koga može ostaviti ravnodušnim, a tri sekunde, koliko skok traje, u kojima skakači dosegnu brzinu do 90 kilometara na sat, predstavljaju period u kojem zastane dah apsolutno svih gledatelja.

Silchenku je ovo prvi naslov prvaka svjetske serije, a zajedno s još 7 prvoplasiranih ostvaruje izravan plasman u Red Bull Cliff Diving svjetsku turneju 2014. godine. Do kraja godine bit će poznat raspored natjecanja za sljedeću sezonu, a do tada će skakači vrijedno raditi na pripremama za jedan od tjelesno i umno najzahtjevnijih sportova na svijetu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider