Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prijedlog MOK-a

Novi format Olimpijskih igara po uzoru na nogometne turnire

Zbog sve većih troškova organizacije Olimpijskih igara, najveći svjetski multisportski događaj u budućnosti bi se mogao održavati u više gradova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju svjetskih medija, Međunarodni olimpijski odbor (IOC) razmatra mogućnost da se nakon 2020. godine, kada će domaćin biti Tokio, za domaćinstvo olimpijskih igara može zajednički kandidirati više gradova. Prijedlog je navodno tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju iznesen nacionalnim olimpijskim odborima, a odluka bi mogla biti donesena u prosincu u Monaku.

Kako piše Times of India, u prijedlogu stoji da bi u budućnosti nekoliko gradova iz iste zemlje ili gradovi iz dviju ili više država mogli zajednički podnositi kandidaturu.

Navodno su uspješne zajedničke organizacije svjetskih i europskih nogometnih prvenstava potaknule čelne ljude IOC-a da razmisle o kretanju u istom smjeru i kad su u pitanju olimpijske igre. Na taj bi se način smanjili ekonomski problemi koji se događaju u pripremama za velike događaje, što se očituje i u brojnim kašnjenjima s radovima za ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu koji će za dvije godine biti i domaćin OI-a. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider