Na nedavnom svjetskom prvenstvu prvi je put dobio ozbiljniju priliku i u reprezentaciji, a njegov trener Veselin Vujović uvjeren je kako je pred njim blistava budućnost.

Ovo lice Danci neće brzo zaboraviti. Filip Ivić u subotu ih je izludio svojim obranama. 15 puta zaustavljao je njihove šutove i dao ogroman doprinos velikoj pobjedi Zagreba.
"Naravno, uz dobru obranu, kad sam maksimalno koncentriran mislim da uvijek mogu biti tako na visokom nivou. Bitna mi je priprema za utakmicu, znači cijeli tjedan od ponedjeljka do petka, maksimalan rad, taj sam tip golmana koji voli raditi i trenirati", kaže Ivić.

Momku kojem su uzori Omeyer i Landin Jacobsen, trener Veselin Vujović predviđa veliku karijeru.
"Jedan od najboljih mladih vratara u Europi. Ima sjajnu projekciju, prvo je inteligentan momak, ne žuri... On zna da ovdje dobiva veću minutažu, da će sazriieti kao golman, tako da imam neograničeno povjerenje u njega. Smatram da on ima projekciju za prvog golmana hrvatske reprezentacije, naravno i Zagreba."

A 22-godišnjak iz zagrebačkih Dugava s klubom u kojem je već 10 godina ima vrlo ambiciozne planove.
"Vidim se za sada tu, cilj mi je, to sam već izjavio, final four Lige prvaka. Na dobrom smo putu, uz malo sreće nadam se da će mi se jednog dana to ostvariti."

Veliki rezultat s reprezentacijom izostao je u Kataru, no Filip je barem mogao biti zadovoljan činjenicom da je prvi put dobio pravu priliku u nacionalnoj vrsti.
"Prvi put sam osjećao da nisam pomoćna radna snaga, da mogu dati svoj doprinos. Bila je odlična atmosfera i žao mi je samo utakmice protiv Poljske gdje smo izgubili to polufinale. Mislim da smo imali kvalitetu i da smo mogli puno više."

Što treba Zagrebu da se ne vrati razočaran iz Danske?
"Ne smijemo se ići braniti, moramo ići pobijediti. Kao da je prva utakmica, kao da je 0:0. Agresivnost imamo u obrani, još da korigiramo neke stvari u napadu, spriječimo neke njihove nedostatke i mislim da ih možemo zaustaviti."
S Ivićem u zagrebačkom izdanju pola posla bilo bi obavljeno...