Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iz Minska i Lausanne

Nova pojačanja Medveščaka: Potpisali vratar i napadač

Momčad Medveščaka dobila je dva nova člana, vratar Danny Taylor (29) i napadač Colby Genoway (31) odlučili su profesionalnu hokejašku karijeru nastaviti u dresu zagrebačkog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danny Taylor je prošle sezone igrao u KHL u dresu Dinama iz Minska, dok će Genoway tek upoznati drugu najjaču ligu na svijetu, a u Zagreb dolazi iz Lausanne.

"Taylor je jako dobar vratar koji je prošle sezone u Minsku ostvario 13 pobjeda i 6 poraza. Tehnički je odlično potkovan i vjerujem da će unijeti konzistentnost i karakter u naš golmanski kadar. Želio je ostati u KHL-u i igrati na toj razini. Dolaskom Taylora imat ćemo tri golmana na raspolaganju koji će se napornim radom boriti za mjesto top golmana," kazao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Taylor je rođen u Engleskoj, no odrastao je u Kanadi, a u juniorskim danima je krčio kroz CJHL i OHL. Prije 11 godina LA Kingsi su ga draftirali u sedmoj rundi drafta. Profesionalnu karijeru počeo je graditi 2006. s Bakersfield Condorsima (ECHL), a kroz godine je igrao za Texas Wildcatterse, LA Kingse, Manchester Monarchse, Reading Royalse, Syracuse Crunch, Gwinnett Gladiatorse, Springfield Falconse, Hamburg Freezerse, Abbotsford Heat, Farjestad, Calgary Flamese i Dinamo Minsk.

Colby Genoway dolazi u Brlog iz redova Lausanne HC, a igrao je i za Lugano, Pardubice, Ilves Tampere, Moru, Manitoba Moose, Portland Pirates, Hartford Wolf Pack, te University of North Dakota. Dva puta je nastupio i na Spengler kupu za Kanadu. Genowayu će ovo biti premijerna sezona u KHL-u, a najdraže će mu biti utakmice protiv moskovskog Spartaka u čijim redovima igra njegov mlađi brat Chay.

"Genoway je još jedan igrač koji je efikasan kako u napadu, tako i u obrani. Početkom prošle sezone imao je problema s ozljedom zbog čega nije imao sezonu kakvu je želio, ali to je sada sve iza njega i vjerujem da će na kamp doći u odličnoj kondiciji," izjavio je Fox.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider