Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vraćaju li se?

Nova dva sporta za Olimpijske igre? Evo što bi mogli gledati u Japanu

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) John Coates je tijekom svog posjeta Tokiju izjavio kako će odluka o tome koji će novi sportovi i koliko njih biti uvršteni u program Olimpijskih igara 2020. godine koje će se održati u glavnom japanskom gradu biti donesena neposredno prije održavanja Igara u Rio de Janeiru u kolovozu 2016.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Promjene u programu OI, koje je MOO izglasao krajem prošle godine, a s ciljem da Igre ostanu relevantne kako za gledatelje tako i za sponzore, dopustile su uvršavanje novih sportova, te izbacivanje nekih disciplina iz programa. Kao najozbiljniji kandidati za povratak na OI spominju se baseball i softball, koji su izbačeni iz programa nakon Igara u Pekingu 2008, a koji su izuzetno popularni u Japanu.

"Sada vam ne mogu reći hoće li biti predložen jedan, dva, tri ili četiri nova sporta, jer to uvelike ovisi o broju sportaša koji bi u njima nastupili", izjavio je Coates napominjući kako je maksimalan broj sportaša ograničen na nešto više od 10,000, a broj disciplina može varirati između 304 i 310.

Uz baseball i softball, kao kandidati za uvrštenje u program OI 2020. spominju se još karate, skvoš, biljar i snooker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider