Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Daleko ispred svih

Norvežanima osmo uzastopno zlato u štafeti skijaškog trčanja

Norveška muška reprezentacija u skijaškom trčanju osvojila je osmi uzastopni naslov svjetskog prvaka u štafetnoj utrci na 4x10 kilometara na SP koje se održava u Falunu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi naslov prvaka Norveškoj osigurao je Petter Northug koji je, kao i obično, napao u samoj završnici, te u završnom sprintu za 0.6 sekundi bio uspješniji od domaćeg predstavnika, Šveđanina Callea Halfvarssona koji je svojoj reprezentaciji osigurao srebrno odličje, dok je brončanu medalju osvojila reprezentacija Francuske sa 8.9 sekundi zaostatka.

"Sretni smo što smo opet na vrhu. Na našoj štafeti je uvijek veliki pritisak, jer je zlato jedino što može zadovoljiti norveški narod", izjavio je Northug.

Norvežani su se tako pobjedom na terenu svojih najvećih rivala Šveđana djelomično iskupili za neuspjeh na ZOI u Sočiju prošle godine kada su u ovoj disciplini ostali bez medalje, na četvrtom mjestu.

Zlato na ZOI osvojili su Šveđani, no godinu potom su morali priznati primat svojim zapadnim susjedima, pa će i dalje morati čekati na prvom muško štafetno zlato od 1989. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider