Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlična i opasna ekipa

Norvežani deklasirali Mađare za polufinale Svjetskog prvenstva!

Skandinavci su se prvi plasirali među četiri najbolje selekcije na svjetskoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva u Albertvilleu je Norveška pobijedila Mađarsku s 31:28 (17:10) te se kao prva plasirala u polufinale u kojem će igrati protiv pobjednika utakmice Hrvatska - Španjolska.

Već do poluvremena je Norveška stvorila kapitalnih sedam golova prednosti da bi u pojedinim trenucima drugog dijela vodili i s 10 golova razlike. U posljednjih 10-ak minuta, kad je bilo potpuno jasno tko će u polufinale, Mađari su iskoristili slavljeničko raspoloženje u protivničkim redovima i sasvim ublažili poraz.

Najbolji strijelac Norveške bio je Espen Lie Hansen sa šest golova, a najzaslužniji za trijumf bio je vratar Bergerud s 12 obrana.

Mađare je s 11 golova predvodio Gabor Csaszar.

U svojoj sedmoj utakmici na svjetskoj smotri Norvežani su upisali šestu pobjedu. Svladali su dosad Poljsku, Rusiju, Brazil i Japan, a onda i Makedoniju u osmini finala, a jedini poraz nanijela im je Francuska, u sklopu trećeg kola skupine A.

Norveška - reprezentacija u uzletu na koju treba obratiti pozornost

Drugu godinu zaredom su u polufinalu velikog natjecanja, nakon što su lani na Europskom prvenstvu u Poljskoj izgubili od Hrvatske u borbi za broncu.

Njihov izbornik je Christan Berge i to je reprezentacija koja će u nadolazećim godinama biti u vrhu svjetskog rukometa. Radi se o momčadi u kojoj veliku ulogu igraju mladi igrači, u kadru kojeg je Berge odabrao za SP u Francuskoj čak su devetorica koji imaju 25 godina ili su mlađi.

U toj plejadi talentiranih, a već sad odličnih rukometaša, posebno se ističu Sander Sagosen, 21-godišnji srednji vanjski kojeg je već zakapario PSG (potpisao trogodišnji ugovor) i 22-godišnji vratar Torbjorn Bergerud te Eivind Tangen, 23-godišnji lijevi vanjski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider