Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Sport je moj život'

Nogometašica i bivša reprezentativka Hrvatske otkriće Mastersa

Treći ovosezonski Masters održan je u Dugoj Resi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlatka Lešić iz Varaždina i Zagrepčanin Boris Krčmar obilježili su treći ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza koji je održan proteklog vikenda u Hotelu Frankopan kod Duge Rese. Njih dvoje su slavili u obje pojedinačne discipline te potvrdili reputaciju najboljih hrvatskih pikadista. Sjajan nastup imala je Darija Balen koja je dohvatila oba finala u pojedinačnoj konkurenciji kod dama, dok je bivša nogometna reprezentativka Hana Jurjako s dvije osvojene medalje bila otkriće turnira.

Bio je to najmasovniji ovosezonski masters jer se okupilo blizu 200 pikadista iz svih dijelova Hrvatske. Boris Krčmar je u finalu elitne discipline 501 DO pobijedio Ivana Bilelu iz Splita, dok je u finalu Cricketa bio bolji od Igora Šestana iz Rijeke. Zahvaljujući tome Krčmar se sa šestog mjesta u ukupnom poretku Masters liste vinuo prema vrhu, ali ipak nije uspio preuzeti lidersku poziciju.
Ona će sljedećih mjesec dana, točnije do 22. veljače kada je na rasporedu posljednji Masters sezone u Sukošanu, biti u vlasništvu Ivice Cavrića. Veteran iz Velike Gorice, kojemu je ovo 20. sezona igranja pikada, tako proživljava vrhunce svoje pikado karijere. Slavio je u disciplini parova (s Antonijem Domitrovićem), te osvojio četvrto mjesto u Cricketu i sedmo u 501 DO. Na vrhu liste je zamijenio senzaciju dosadašnjeg dijela sezone, 17-godišnjeg juniora Matija Gazibaru koji je ovog puta imao nešto skromniji nastup, iako je opet dohvatio medalju (bronca u disciplini parova s Tomislavom Balijom).

Kod dama su se u oba finala pojedinačnih disciplina sudarile Vlatka Lešić i danas sjajno raspoložena Zagrepčanka Darija Balen koja je, iako je poražena u oba finala, jedina barem donekle uspjela parirati Lešić. U disciplini 501 MO broncu je osvojila Splićanka Olja Pavlović, dok je u Cricketu to pošlo za rukom Hani Jurjako koja je bila najugodnije iznenađenje cijelog turnira. Iako je mlada Zagrepčanka pikado počela igrati tek prije godinu dana, na putu do bronce nadigrala je čak tri sadašnje ili bivše reprezentativke (Olju Pavlović, Jasnu Šegvić i Tanju Perić).

Da nije u pitanju slučajnost Jurjako je potvrdila u disciplini parova gdje je zajedno s Ivanom Lacković, suigračicom iz ekipe A1 Team, osvojila zlato. Kada smo saznali sportsku biografiju 22-godišnjakinje čija je starija sestra Ivana Križe nastupala za rukometašice Lokomotive, sestra blizanka Tena trenirala košarku u Montmontaži, a i mama joj se bavila rukometom, postalo je malo jasnije kako je tako brzo napredovala u pikadu.

"Sport je moj život. Već sa devet godina počela sam trenirati nogomet i prošla sve reprezentativne selekcije, prvo U-16, potom U-19 i na kraju dospjela do seniorske A repke. U međuvremenu sam trenirala košarku i rukomet. Ali prije godinu dana na treningu su mi popucali prednji križni ligamenti i to je bio kraj moje karijere u tim sportovima", kratko je sažela svoj put Hana.

Sjajan povratak nakon što je propustio prva dva mastersa sezone imao je Josip Ljubas, svjetski juniorski prvak u uzrastu do 15 godina starosti iz 2011. godine. Ovo je prva sezona u kojoj Ljubas nastupa u starijem, U-18 uzrastu, a već u prvom nastupu osvojio je zlato nadigravši usput starije protivnike poput Tomislava Vlašića i Matije Strepačkog.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE - 501 MO
1. Vlatka Lešić
2. Darija Balen
3. Olja Pavlović

SENIORKE CRICKET
1. Vlatka Lešić
2. Darija Balen
3. Hana Jurjako

SENIORKE PAROVI - 501 MO
1. Hana Jurjako & Ivana Lacković
2. Marilda Pavletić & Nera Troskot
3. Elen Mrvac & Nataša Opačak

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Boris Krčmar
2. Ivan Bilela
3. Krešo Kranjčina

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO
1. Mateo Iveljić
2. Hrvoje Šitum
3. Valentino Šivalec

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO
1. Mirko Presečki
2. Ivan Ribičić
3. Toni Miše

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar
2. Igor Šestan
3. Zdravko Antunović

SENIORI PAROVI - 501 MO
1. Ivica Cavrić & Antonio Domitrović
2. Tomislav Kušter & Darko Pozder
3. Matija Gazibara & Tomislav Balija

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Josip Ljubas
2. Tomislav Vlašić
3. Valentino Šivalec

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider