Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno, inge...

Život je okrutan i često nepravedan: Opaka bolest napala veliku sportašicu

Sjajna nizozemska plivačica Inge Dekker doznala je zastrašujuću vijest...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najboljih nizozemskih plivačica današnjice Inge Dekker (30) saznala je da boluje od raka maternice, svega pet mjeseci prije Olimpijskih igara kojima je podredila posljednje tri godine svog života. Unatoč vijestima koje nitko ne želi čuti, osvajačica zlatne, srebrne i bronačne medalje s posljednjih triju Olimpijskih igara ostaje pozitivna i ne odustaje od svog nastupa na Igrama u Riju.

"Vijest je sama po sebi šok. Zastrašujuća. Tri sam se godine pripremala za Olimpijske igre u Riju i sada sam čula ovo. Život je odjednom postao vrlo tih i ubrzo sam spoznala kako je sve relativno. U nekoliko dana sam se priviknula na situaciju i s puno samopouzdanja idem dalje. Svu svoju snagu usmjerit ću prema oporavku, ali od Igara u Riju još nisam odustala", poručila je hrabra Nizozemka za kraj.

Dekker je inače specijalistkinja u plivanju leptir stilom i na Igrama se od nje očekuje velika pomoć u nizozemskoj štafeti 4x100. Na velikim je natjecanjima, Olimpijske igre, Svjetsko i Europsko prvenstvo, sveukupno sakupila 28 zlatnih, 13 srebrnih i 11 bronačnih medalja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider