Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brzo klizanje

Nizozemcima zlata uz olimpijske rekorde

U finalu momčadske dohvatne utrke u brzom klizanju Nizozemska je došla do svoje 22. medalje u ovoj disciplini na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu je nizozemska postava u sastavu Sven Kramer, Jan Blokhuijsen i Koen Verweij pobijedila Južnu Koreju s vremenom 3:37.71. Prethodni olimpijski rekord u vremenu 3:39.95 držala je također nizozemska štafeta od utrke za brončanu medalju na ZOI u Vancouveru.

Za Nizozemce je to prvo olimpijsko zlato u momčadskoj dohvatnoj utrci nakon što su njihove favorizirane reprezentacije ostale korak kratke 2006. i 2010. godine. U utrci za brončanu medalju Poljska je pobijedila Kanadu.

Ubrzo po završetku muških utrka u ženskoj konkurenciji zlato u ekipnoj dohvatnoj utrci otišlo je također Nizozemskoj (Ireen Wüst, Marrit Leenstra, Jorien ter Mors), također uz olimpijski rekord (2:58.05). Srebro je osvojila Poljska, a broncu Rusija.

Bila je to 23. medalja za Nizozemsku u brzom klizanju, od čega osma zlatna. Wüst je sama osvojila pet medalja, dva zlata i tri srebra. (TS) 

ZOI, brzo klizanje, momčadska dohvatna utrka (m):

1. Nizozemska
2.Južna Koreja
3. Poljska

...

ekipna dohvatna utrka (ž):
1. Nizozemska
2. Poljska
3. Rusija

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider