Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rok do rujna

Nijemci žele OI 2024.: Neće biti u Berlinu, a evo tko su protukandidati

Izvršni odbor Njemačke konfederacije olimpijskih sportova (DOSB) u ponedjeljak je dao prednost Hamburgu u odnosu na Berlin kao gradu kandidatu za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tu odluku IO DOSB-a donio je nakon cjelodnevne rasprave u kojoj je važnu ulogu imao i podatak kako su ankete pokazale da su građani Hamburga skloniji tomu da ugoste najveći svjetski sportski događaj od građana njemačke metropole. Prema prošlotjednim podacima, podršku OI daje 64 posto građana Hamburga, te 55 posto građana Berlina.

"Hamburg je ponudio fascinantan i kompaktan koncept koji bi bio izuzetan za dugotrajan razvoj grada", rekao je predsjednik DOSB-a Alfons Hoermann.

Konačnu odluku o tome koji će se njemački grad uključiti u borbu za domaćinstvo OI 2024. donijet će skupština DOSB-a u subotu.

Koji god grad bude izabran kao kandidat, morat će do rujna ove godine održati referendum na kojemu će se građani izjasniti žele li se uključiti u utrku za dobijanje OI.

Njemačka je dosada dva puta bila domaćin ljetnih OI, 1936. one su održane u Berlinu, a 1972. u Muenchenu.

Dosada su službene kandidature za domaćinstvo OI 2024. istaknuli Boston i Rim, a kao mogući kandidati spominju se još i Pariz, Doha, Istanbul, te Baku.

Rok za podnošenje kandidature je 15. rujna, a domaćin OI 2024. bit će određen u rujnu 2017. godine za kongresu MOO-a u Limi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider