Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prošli i Rusi

Prvi četvrtfinalisti: Nijemci riješili Makedoniju i čekaju Španjolce ili Srbe

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva rukometaša prva je izborila reprezentacija Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom ogledu osmine finala Nijemci su u Zaragozi pobijedili Makedoniju 28:23 (poluvrijeme 13:9) i izborili četvrtfinalni okršaj s boljim iz dvoboja Španjolske i Srbije.

Njemačka, koja je u skupini A završila na prvom mjestu (ispred Francuske) nije dozvolila nikakvo iznenađenje u utakmici s četvrtom ekipom i grupe B - Makedonci su sanjali čudo, ali Kiro Lazarov nije mogao sam. Desni vanjski Atletico Madrida postigao je osam golova, ali nitko od njegovih suigrača nije zabio više od tri.

Presudila je raznovrsnost Nijemaca, u čijim se redovima čak 11 igrača upisalo u listu strijelaca (prednjačili su Kneer s pet te Wiencek i Schmidt sa po četiri pogotka).

U četvrtfinale su se plasirali i Rusi, koji su u napetoj završnici u Zaragozi tijesno svladali Brazilce, 27:26.

Velika bitka vodila se tijekom svih 60 minuta, igralo se gol za gol, a prednost je često odlazila s jedne na drugu stranu.

Ipak, nakon izjednačenog poluvremena (14:14) više koncentracije u završnici su imali Rusi, koji na krilima Gorboka (11 golova) odlaze među osam najboljih, gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda Slovenije i Egipta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider