Iako je najbolji strijelac Capitalsa Aleks Ovječkin drugu utakmicu zaredom ostao bez pogotka i asistencije, a čak peti put u tekućoj pobjedničkoj seriji hokejaša Washingtona, momčad je pronašla druge načine kako svladati opasne Canadiense.

Vratar Braden Holtby zaustavio je 29 od 30 udaraca gostiju, a Jevgenij Kuznjecov, Jay Beagle i Jason Chimera postigli su po jedan pogodak u svakoj trećini za pobjedu 3-1.

Washington je iz 34 utakmice izvukao 54 boda i ima deset bodova više od najbližih divizijskih pratitelja New York Rangersa koji imaju i dvije utakmice više od Capitalsa.

Jedina momčad u NHL-u koja je u dosadašnjem dijelu sezone uspjela sakupiti više bodova od Washingtona je Dallas. Starsi imaju 55 bodova, ali i oni su odigrali dvije utakmice više od Capitalsa.

Dallas je mogao imati i bod više nakon subotnjeg gostovanja u St. Louisu, gdje su domaći do izjednačujućeg pogotka došli na manje od dvije minute prije završetka regularanog dijela utakmice, potom se vrlo sretno obranili i u produžetku, da bi tek u devetoj seriji raspucavanja osigurali pobjedu.

Tada je David Backes svladao vratara Dallasa Anttija Niemija, a Jake Allen na drugoj strani obranio udarac Vernona Fiddlera.