Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Junak Kunitz

NHL: Pittsburgh pobijedio i treću zaredom

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa slavili su sa 6-3 na gostovanju kod Washington Capitalsa upisavši svoju treću uzastopnu i šestu ovosezonsku pobjedu u devet odigranih susreta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak susreta bio je trostruki strijelac Chris Kunitz, dok su po jedan gol za Penguinse zabili Kris Letang, Paul Martin i Matt Cooke. Sidney Crosby dodao je tri asistencije, a Tomaš Vokoun dodao je 21 obranu protiv svoje bivše momčadi. Pittsburgh sada ima samo bod manje od vodeće momčadi Istočne konferencije, Boston Bruinsa.

U kanadskom derbiju Montreal je na domaćem ledu savladao Ottawu 2-1 golovima Maxa Paciorettyja i Erika Colea. Pacioretty je zabio samo osam dana nakon operacije slijepog crijeva, a inače su svi golovi postignuti već u prvoj trećini. Ottawa je povela nakon samo 133 sekunde igre preko Jakoba Silfverberga, ali potom do kraja susreta nije uspjela naći put do mreže vratara Careya Pricea.

U preostale dvije utakmice večeri Florida je u gostima savladala Buffalo 4-3, dok je New Jersey također u gostima bio bolji od New York Islandersa 3-0.

Rezervni vratar New Jerseyja Johan Hedberg skupio je 22 obrane za 22. "shutout" u karijeri, dok je Steve Bernier zabio dva gola za Devilse. Pobjedu Devilsa, kojom su prekinuli negativan niz od četiri vezana poraza, potvrdio je David Clarkson golom u praznu mrežu u posljednjoj minuti.

Florida je protiv Buffala upisala prvu gostujuću pobjedu sezone preokrenuvši zaostatak od 3-1 s početka druge trećine. Preokret Panthersa dovršio je branič Brian Campbell, bivši igrač Buffala koji je ondje igrao osam sezona, a zabio je 10 minuta i 33 sekunde prije kraja.

Panthersi su tako po prvi put u sezoni vezali dvije pobjede, te su prekinuli niz od sedam uzastopnih gostujućih poraza uzevši u obzir i kraj prošle sezone. Osim Campbella u strijelce su se upisali Peter Mueller, George Parros i Shawn Matthias, dok su se kod Buffala istaknuli Thomas Vanek i Cody Hodgson, svaki sa golom i asistencijom. Vanek je najefikasniji igrač sezone u NHL ligi sa 19 poena (8 golova i 11 asistencija). (TS)

NHL liga, nedjelja:

Washington - Pittsburgh 3-6

Montreal - Ottawa 2-1

Buffalo - Florida 3-4

NY Islanders - New Jersey 0-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider