Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Golijada u Torontu

NHL liga: Prvaci i dalje bez pobjede, Chicago stopostotan

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Los Angeles Kingsa, ne znaju za pobjedu ni nakon treće utakmice nove sezone. U četvrtak navečer poraženi su na gostovanju kod Edmontona u produžetku sa 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to prvi osvojeni bod za Kingse u sezoni, ali sa tri su uzastopna poraza u sezonu startali po prvi put nakon sezone 1985/86.

U prve tri utakmice Kingsi nisu realizirali igrača više nijednom u 19 pokušaja, a jedini njihov gol protiv Edmontona zabio je Jeff Carter u prvoj trećini. Vodili su Kingsi sve do 4.7 sekundi prije kraja kada je rookie Nail Jakupov, prvi pick prošlogodišnjeg NHL drafta, zabio za izjednačenje i produžetak. Pobjednički gol nakon tri minute igre u produžetku djelo je Sama Gagnera.

U četvrtoj utakmici sezone prvu su pobjedu ostvarili Philadelphia Flyersi koji su sa 2-1 na domaćem ledu savladali New York Rangerse. Wayne Simmonds i Jakub Voraček zabili su za Flyerse i izbjegavanje njihovog najlošijeg starta u povijesti kluba. Rangersi su prethodno savladali Flyerse u svih šest prošlosezonskih međusobnih ogleda.

Chicago Blackhawksi su s druge strane nastavili svoj savršeni niz i upisali četvrtu pobjedu u isto toliko susreta. Na gostovanju kod Dallas Starsa slavili su 3-2 golom Mariana Hosse u drugoj minuti produžetka. Blackhawksi, koji su izjednačili najbolji klupski start iz sezone 1972/73, nadoknadili su zaostatak 0-2 iz druge trećine. Njihov kapetan Jonathan Toews zabio je manje od šest minuta prije kraja za izjednačenje, dok je Patrick Sharp upisao gol i dvije asistencije. Patrick Kane također je asistirao u dva navrata, uključujući dodavanje za pobjednički gol Hossi.

San Jose Sharksi na domaćem su ledu savladali Phoenix Coyotese 5-3, a treću uzastopnu utakmicu njihov je napadač Patrick Marleau zabio dva gola. Phoenix je na početku posljednje trećine poveo 3-1, ali su potom Sharksi ekpresno preokrenuli. Joe Thornton istaknuo se također kod Sharksa sa golom i tri asistencije, dok je Logan Couture upisao po gol i asistenciju.

Ottawa Senatorsi sezonu su otvorili sa tri pobjede, a treća je stigla na gostovanju kod Floride rezultatom 3-1. Erik Karlsson, Chris Phillips i Jason Spezza zabili su za "senatore", dok je Craig Anderson na vratima zaustavio 25 udaraca. Ottawa je dobila 11 od posljednjih 12 međusobnih ogleda ovih sastava.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Toronto Maple Leafsi i New York Islandersi u Air Canada Centeru. Slavili su gostujući Islandersi 7-4 zahvaljujući njihovoj drugoj i trećoj napadačkoj liniji koja je prevagnula. Michael Grabner zabio je gol uz dvije asistencije, dok je Matt Moulson bio dvostruki strijelac. Islandersi su posljednju dionicu dobili 4-1 i došli do druge pobjede u trećem susretu sezone. (TS)

NHL liga, četvrtak:

Carolina - Buffalo 6-3

Philadelphia - NY Rangers 2-1

Toronto - NY Islanders 4-7

Washington - Montreal 1-4

Florida - Ottawa 1-3

St. Louis - Nashville 3-0

Dallas - Chicago 2-3, produžetak

Colorado - Columbus 4-0

Edmonton - LA Kings 2-1, produžetak

San Jose - Phoenix 5-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider