Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kriza Washingtona i dalje traje

NHL liga: Chicago bolji od San Josea, treća pobjeda prvaka

U dvoboju momčadi koje su najbolje otvorile skraćenu sezonu NHL lige hokejaši Chicaga su kao gosti svladali San Jose s 5-3. Nanijeli su Sharksima treći poraz zaredom i učvrstili se na prvom mjestu Zapadne konferencije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vatrenoj prvoj trećini San Jose je vodio s 2-0 i 3-1, ali na prvu stanku su momčadi ipak otišle izjednačene (3-3). Nastavak nije donio takvu golijadu, a u glavnoj je ulozi bio Patrick Kane koji je najprije pogodio za prvo vodstvo Blackhawksa u drugoj trećini, a onda u samoj završnici pogotkom u praznu mrežu potvrdio pobjedu. Brandon Saad, Andrew Shaw i Marcus Kruger su također pogađali za Chicago koji je jedina momčad u ligi bez poraza u osnovnom vremenu. Joe Pavelski, Tommy Wingels i Michal Handzus su bili strijelci za Sharkse.

New Jersey je u lanjskom finalu Istoka izbacio New York Rangerse u šest utakmica, a Devilsi su bili bolji i u prvom ovosezonskom okršaju ovih suparnika (3-1). David Clarkson je bio dvostruki strijelac, a Patrik Eliaš je bio asistent za sva tri gola čime je izjednačio rekord karijere.

Hokejaši Pittsburgha zasjeli su na vodeće mjesto Istočne konferencije nakon gostujuće pobjede protiv New York Islandersa (4-2). James Neal, Simon Despres i Brandon Sutter osigurali su Penguinsima prednost 3-0, ali domaći su u četvrtoj minuti zadnje trećine smanjili na 3-2 preko Michaela Grabnera i Brada Boyesa i učinili dvoboj neizvjesnim. Do preokreta ipak nisu stigli, a Pascal Dupuis je pogotkom u praznu mrežu u posljednjoj minuti zapečatio pobjedu Pittsburgha.

Aktualni prvak Los Angeles došao je tek do treće pobjede sezone. Kingsi su kao gosti svladali Columbus s 4-2 golovima Anže Kopitara, Jeffa Cartera, Slave Vojnova i Mikea Richardsa, a treba istaknuti i trostrukog asistenta Justina Williamsa.

Velika kriza Washingtona traje i dalje. Capitalsi su zalijepljeni za dno Istočne konferencije s osam poraza u deset odigranih utakmica. U utorak su u svome Verizon Centeru izgubili od Toronta s 3-2, a pritom je dvostruki MVP lige Aleksandr Ovečkin ubilježio samo jednu asistenciju. Tijekom cijele dosadašnje sezone ponajbolji hokejaš današnjice je postigao samo dva gola i triput asistirao.

Za Toronto je dvostruki strijelac bio James van Riemsdyk, a pogodak je dodao i Korbinian Holzer. Marcus Johansson i Mike Ribeiro su zabili za domaće. (TS)

NHL liga, utorak:

Columbus - Los Angeles 2-4

New Jersey - New York Rangers 3-1

New York Islanders - Pittsburgh 2-4

Washington - Toronto 2-3

Detroit - Calgary 1-4

Ottawa - Buffalo 4-3

Philadelphia - Tampa Bay 2-1

St. Louis - Nashville 1-6

Winnipeg - Florida 3-2, produžetak

San Jose - Chicago 3-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider