Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iznenađenja priredili Islandersi i Devilsi

Anaheimu derbi protiv San Josea: Jedina neporažena momčad na domaćem ledu

U novogodišnjoj noći nisu mirovale arene najjačke hokejske lige svijeta – NHL lige. Iznenađenje pred ulazak u 2014. godinu kreirali su New Jersey i New York Islanders...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

New Jersey je u najranijoj utakmici programa kod kuće s 2-1 bio bolji od Pittsburgh Penguinsa. Ono najzanimljivije dogodilo se u prvoj polovici utakmice kada je New Jersey pogocima Adama Henriquea u prvoj i Michaela Rydera u drugoj trećini poveo s 2-0. Pittsburgh je u sedmoj minuti druge četvrtine srezao prednost, no to je ujedno bio i posljednji pogodak koji su gledatelji u Newarku vidjeli.

Bio je to 13. poraz Penguinsa ove sezone, te tek 17. pobjeda Devilsa u 41. susretu.

Ponajlošija momčad lige, New York Islanders, slavila je u gostima kod Bostona s 5-3 i to nakon što je sredinom druge trećine bila u zaostatku od 3-1. Islandersi su se s četiri uzastopna pogotka vratili i u potpunosti preokrenuli susret, a velike zasluge za to idu Johnu Tavaresu i Fransu Nielsenu, strijelcima po dva pogotka. Kyle Okposo je upisao pogodak i dvije asistencije za Islanderse, koji su pritom upisali četvrtu gostujuću pobjedu zaredom! Spomenimo i da je prvi pogodak na susretu postigao David Krejci, kojem je to bio 100. pogodak u NHL ligi.

U derbiju večeri Anaheim je s visokih 6-3 slavio protiv San Josea, čime je upisao 11. pobjedu u posljednjih 12 utakmica. Ryan Getzlaf je postigao svoj 20. pogodak sezone, te je uz to pridodao dvije asistencije u pobjedi Ducksa.

Anaheim je prekinuo niz Sharksa od četiri uzastopne pobjede, te je istovremeno ostao jedina neporažena momčad NHL lige na domaćem ledu u regularnom dijelu utakmice (15 pobjeda, 2 poraza nakon produžetka/kaznenih udaraca).

Od ostalih rezultata spomenimo još vrijednu pobjedu Phoenixa, koji je na svom ledu slavio protiv Edmontona nakon produžetka s 5-4. Keith Yandle je bio junak susreta s pogotkom za produžetak 70 sekundi prije isteka regularnog dijela susreta, te asistencijom za pobjednički gol 6.5 sekundi prije kraja produžetka. Thomas Greiss je zaustavio svih 15 udaraca prema svojim vratima, nakon što je početkom druge trećine zamijenio Mikea Smitha na golu momčadi iz Arizone. (TS) 

NHL liga, utorak:

New Jersey – Pittsburgh 2-1

Florida – NY Rangers 1-2, kazneni udarci

Minnesota – St. Louis 1-2

Boston – NY Islanders 3-5

Carolina – Montreal 5-4, produžetak

Winnipeg – Buffalo 3-0

Dallas – Los Angeles 3-2

Colorado – Columbus 5-3

Anaheim – San Jose 6-3

Calgary – Philadelphia 1-4

Phoenix – Edmonton 4-3, produžetak

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider