Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo majstore

VIDEO Neuništivi Jagr ispisao novu stranicu NHL povijesti

Noćas je odigrano čak 12 utakmica NHL lige, a učinak za anale ostvario je Jaromir Jagr...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češka hokejaška legenda 43-godišnji Jaromir Jagr u pobjedi svoje Floride nad Detroitom 6-3 došao je do još jednog ostvarenja za pamćenje, postavši tek šesti igrač u povijesti NHL-a koji je imao najmanje 1100 asistencija.

Češki hokejaš je do svoje 1100. asistencije došao kod prvog pogotka Floride, a strijelac je bio Brandon Pirri. Do kraja utakmice Jagr je upisao još jedno dodavanje i postigao svoj 16. pogodak ove sezone. Bila je to peta uzastopna pobjeda Panthersa u kojoj je dvostruki strijelac bio Vincent Trocheck.

Prije Jagra do najmanje 1100 asistencija u karijeri došla su samo petorica hokejaša: Wayne Gretzky (1963), Ron Francis (1249), Mark Messier (1193), Ray Bourque (1169) i Paul Coffey (1135). Koliko je veliko ovo Jagrovo ostvarenje dodatno će oslikati podatak da mu je od aktivnih igrača najbliži napadač San Josea Joe Thorton s 933 asistencije.

Dobrim dijelom zahvaljujući Jagrovim pogocima i asistencijama Florida se nalazi na drugom mjestu Istočne konferencije, a ispred Panthersa samo su Washington Capitalsi, koje je možda u novu veliku pobjedničku seriju u noći s četvrtka na petak gurnuo Aleks Ovječkin, strijelac pobjedničkog pogotka u 58. minuti dvoboja s New York Islandersima u kojem je vodeća momčad lige slavila s 3-2.

Grabovski je donio vodstvo gostima, a Capitalsi su pogocima Oshieja i Burakovskyja došli do preokreta. Ipak, Islandersi su preko Baileyja izjednačili na 2-2 u 46. minuti. U prvoj utakmici nakon odslužene suspenzije, zbog propuštanja All-Star utakmice, Aleks Ovječkin je svojim 29. ovosezonskim pogotkom donio 36. pobjedu Washingtonu, kojoj je s 24 obrane pridonio i Braden Holtby.

NHL rezultati, četvrtak:

Washington - NY Islanders 3-2

Toronto - New Jersey 3-2 (ras.)

Ottawa - Edmonton 2-7

Florida - Detroit 6-3

Vancouver - Columbus 1-2 (ras.)

Los Angeles - Anaheim 2-4

Colorado - Dallas 3-4 (pro.)

Arizona - Chicago 4-5 (pro.)

St. Louis - San Jose 1-3

Nashville - Philadelphia 3-6

Buffalo - Boston 2-3 (ras.)

NY Rangers - Minnesota 4-2

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider