Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Washington opet vodi

NHL doigravanje: Prvaci prošli, Detroit i Anaheim u sedmoj

Aktualni prvak najjače hokejaške lige svijeta (NHL) Los Angeles izborio je polufinale Zapadne konferencije ukupnom 4-2 pobjedom nad St. Louisom, koji je nakon prve dvije utakmice vodio s 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dustin Penner postigao je pogodak u doslovno posljednjoj sekundi druge trećine za vodstvo Kingsa 2-1, a taj se rezultat nije mijenjao u posljednjih 20 minuta, pa je losanđeleska momčad nastavila svoj put ka obrani naslova. Podsjetimo, iste momčadi sastale su se i prošle sezone u doigravanju i tada je Los Angeles "pomeo" St. Louis s 4-0.

Spomenimo da je golman pobjedničke momčadi Jonathan Quick upisao 21 obranu, dok je Drew Doughty, također kod pobjednika, upisao svoj prvi zgoditak u doigravanju ove sezone. Kod gostiju je Chris Porter zabio prvi put u karijeri u doigravanju, no to svejedno nije bilo dovoljno za skidanje "kraljeva" s trona.

Toronto je stigao u Boston suočen s meč-loptom, ali je prvu od tri spasio. Tijesnom 2-1 pobjedom su Maple Leafsi smanjili zaostatak u seriji na 2-3, te se sada vraćaju u Kanadu gdje će pokušati poravnati ukupni omjer. Zanimljivo, Boston nije izgubio na ledu Toronta u doigravanju od 1959. godine!

Tyler Bozak i Clarke MacArthur bili su strijelci za gostujući sastav, u kojem je ipak heroj susreta bio James Reimer s 43 obrane! Spomenimo i da je jedini strijelac u redovima Bruinsa bio Zdeno Chara, koji je zabio 8:48 do kraja za smanjenje zaostatka.

Washington Capitalsi ne daju New York Rangersima prednost domaćeg leda! U petoj su utakmici Capitalsi slavili pogotkom Mikea Ribeira nakon nešto više od devet minuta igre u produžetku, te tako nastavili stopostotni učinak domaćina u ovoj seriji.

Zanimljivo, Rangersi su poveli već u prvoj minuti utakmice, no pokazalo se da je to bilo sve što su gostujući hokejaši imali za ponuditi. Šesta utakmica igra se u nedjelju u New Yorku.

Detroit Red Wingsi izborili su odlučujuću sedmu utakmicu serije protiv Anaheim Ducksa pogotkom Henrika Zetterberga u drugoj minuti produžetka. Detroit je tri i pol minute prije kraja imao prednost dva pogotka (3-1), no Emerson Etam i Bobby Ryan zabili su u razmaku od svega 51 sekunde za odlazak u produžetak. (TS)

Sedma utakmica na rasporedu je u nedjelju u Anaheimu.

NHL doigravanje, 1. krug:

Istočna konferencija

Washington - NY Rangers 2-1, produžetak

Washington vodi u seriji s 3-2

Boston - Toronto 1-2

Boston vodi u seriji s 3-2

Zapadna konferencija

Los Angeles - St. Louis 2-1

Los Angeles dobio seriju s 4-2

Detroit - Anaheim 4-3, produžetak

Serija je izjednačena 3-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider