Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Anaheim svladao Kingse

NHL doigravanje: Boston poveo, Anaheim izjednačio

Hokejaši Bostona približili su se ulasku u finale Istočne konferencije NHL lige nakon što su u petoj utakmici polufinala na svome ledu svladali Montreal s 4-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bruinsi sada vode s 3-2 u seriji i jedna im pobjeda nedostaje za plasman u konferencijski finale. Imat će je priliku ostvariti već u ponedjeljak u Montrealu, a ako im to ne uspije, odlučivat će sedma utakmica u srijedu u bostonskom TD Gardenu.

Boston je u subotu poveo u 14. minuti prve trećine pogotkom Carla Soderberga, a priča je praktički bila završena u drugoj minuti druge dionice kada su domaći dvaput zabili unutar samo 32 sekunde. Strijelci su bili Reilly Smith i Jarome Iginla i to oba puta u situaciji s igračem više što je posebno zanimljivo. Naime, prije toga Bruinsi nisu uspjeli zabiti protiv Canadiensa s igračem više u 39 pokušaja zaredom u utakmicama doigravanja. Taj se negativan niz protegnuo na 14 utakmica i trajao je od 2009. godine.

Preostali je pogodak za Boston u subotnjem dvoboju postigao Loui Eriksson, dok su strijelci za goste iz Kanade bili Brendan Gallagher i P.K. Subban.

Anaheim je u Los Angelesu svladao domaće Kingse s 2-0 i izjednačio polufinalnu seriju Zapada na 2-2. Zanimljivo je da su u svim utakmicama u ovoj seriji slavili gosti, a peta je utakmica na rasporedu u ponedjeljak u Anaheimu.

Junak Ducksa ove je subote bio 20-godišnji golman John Gibson koji je u svome debiju u doigravanju ostvario ''shutout'', obranivši svih 28 udaraca. Oba je gola Anaheim postigao u prvoj trećini, a strijelci su bili Devante Smith-Pelly i Ryan Getzlaf. (TS) 

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok

Boston - Montreal 4-2

(Boston vodi u seriji s 3-2) 

Zapad

Los Angeles - Anaheim 0-2

(Serija je izjednačena na 2-2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider