Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljiva pobjeda Canadiensa

Tradicija je nastavljena: Montrealu spektakl na otvorenom pred 67.246 ljudi

Hokejaši Montreala debitirali su uvjerljivom 5-1 pobjedom nad domaćim Boston Bruinsima u NHL Winter Classicu odigranom u petak pred 67.246 gledatelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je odigrana na stadionu Gillette u Foxboroughu, predgrađu Bostona, gdje svoje domaće utakmice igraju aktualni NFL prvaci New England Patriotsi.

Tako je nastavljena tradicija ovih posebnih utakmica koje se od 2008. godine igraju prvog dana kalendarske godine, a priređuju se na otvorenom, na stadionima za američki nogomet ili baseball, prema kojoj su nominalno gostujuće momčadi znatno uspješnije. Naime, ovo je bilo osmo izdanje Winter Classica i šesta pobjeda gostiju.

Montreal je do vodstva stigao već nakon 74 sekundi igre, a strijelac je bio David Desharnais. Canadiensi su mogli i s uvjerljivijom prednošću završiti prvi dio, ali je vratar Bostona Tuukka Rask zaustavio 13 udaraca. S druge strane, igrači Bruinsa uputili su samo tri udarca prema Mikeu Condonu koji je utakmicu završio s 24 obrane od 25 udaraca.

Canadiensi su nakon dvije minute igre u drugoj trećini udvostručili vodstvo, a strijelac je bio Paul Byron. U 38. minuti na 3-0 je povisio Brendan Gallagher koji se sjajno snašao pred vratima nakon teške asistencije Maxa Paciorettyja. Matt Belesky je pogotkom za 3-1 u 44. minuti malo razveselio domaće navijače, ali već pet minuta poslije Gallagher je ovoga puta bio asistent, a Pacioretty strijelac za 4-1. Konačnih 5-1 svojim je drugim pogotkom postavio Paul Byron u 59. minuti.

Montreal je ovom pobjedom ponovno izbio na vrh Atlantske divizije NHL-a s 47 bodova, jednim više od Florida Panthersa i tri više od Bostona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider