Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL 'All Star'

Bizarna priča: Navijači od autsajdera napravili zvijezdu

Za kapetana Pacifica najviše glasova dobio je 33-godišnji John Scott, koji je ove sezone odigrao tek 11 utakmica i upisao jednu asistenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Farsa oko izbora Johna Scotta za kapetana momčadi skupine Pacific na skorašnjem NHL "All Star" vikendu, koji će se održati krajem siječnja u Nashvilleu, dobila je novi zaplet kada su Arizona Coyotesi razmijenili Scotta u Montreal Canadiense, koji su ga potom poslali u svoju AHL filijalu St. John's IceCapse.

Ove godine na NHL "All Star" utakmici natjecat će se četiri momčadi, po jedna sastavljena od igrača iz svake od četiri skupine, a kapetane momčadi su birali navijači putem interneta. I dok su za kapetane skupina Atlantic, Metropolitan i Central redom birani vrhunski igrači Jaromir Jagr, Aleksandar Ovečkin i Patrick Kane, za kapetana Pacifica najviše glasova dobio je 33-godišnji Scott, koji je ove sezone odigrao tek 11 utakmica i upisao jednu asistenciju. Ukupno je tijekom karijere u NHL-u Scott odigrao 285 utakmica i postigao samo pet golova, te sakupio 542 kaznenih minuta, pa je bilo očito kako je njegov izbor za kapetana navijačka šala.

Coyotesi i liga zatražili su od Scotta da odustane od nastupa na "All Staru", ali ovaj je to odbio. No, kako je sada Scott prebačen u drugu skupinu, a njegov novi klub ga je čak poslao i u nižu ligu, ponovno je otvorena mogućnost da mu se zapriječi nastup u utakmici u kojoj mu po objektivnoj vrijednosti nije niti mjesto.

"Razmatramo novu situaciju", objavio je kratko NHL.

Ove godine će se na NHL "All Staru" igrati dvije polufinalne utakmice od po 20 minuta, Atlantic protiv Metropolitana i Central protiv Pacifica, a pobjednici će odmjeriti snage u finalu. U svim tim utakmicama svaka će momčad imati po tri igrača plus vratara na ledu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider