Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za to navijači žive

VIDEO Amerika slavi sportsko čudo: 'Jedna od najluđih završnica u povijesti'

Na NFL utakmici Detroit Lionsa i Green Bay Packersa viđena je jedan od najluđih završnica u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda najveća stvar u američkom sportu zbog koje će tamošnji sportski fanatici pasti u kolektivnu euforiju je tzv. 'Hail Mary'. Radi se o dodavanju u američkomk nogometu za koje su vrlo male šanse da bude uspješno i naravno mora biti jako dugačko. To je potez očajnika, ali i potez koji u slučaju uspjeha ulazi u povijest.

Upravo se to sinoć dogodilo u Detroitu. Domaći su Lionsi vodili protiv Green Bay Packersa 20-0, a na kraju izgubili 27-23 u, napisao je službeni Twitter lige, jednoj od najvećih završnica u NFL povijesti. U posljednjoj akciji na utakmici 'quarterback' Packersa Aaron Rodgers očajnički je bacio loptu prema 'end' zoni Lionsa gdje ju je Richard Rodgers uhvatio s obje ruke nakon leta od čak 61 jardu!

''Ovo je najbolji mogući osjećaj, podsjeća nas zašto volimo ovaj sport. Živite za ovakve dane i igrate vjerujući da su ovakva čuda moguća'', rekao je heroj utakmice Rodgers.

Oduševljenje igrača Packersa brzo se prenijelo na cijeli SAD, jer ovaj će se 'Hail Mary' vrtjeti godinama i godinama na svim mogućim špicama. Bio je to potez koji na najbolji mogući način promovira američki nogomet, a Amerikanci posebno vole ovakve holivudske završetke.

Inače, naziv 'Hail Mary' potječe iz 1975. godine. Tri dana uoči Nove godine igrali su Dallas Cowboysi i Minnesota Vikingsi. 'Quarterback' Dallasa Roger Staubach bacio je jedno dugačko dodavanje za pobjedu, a nakon utakmice je izjavio:

''Bacio sam, zatvorio oči te izmolio 'Zdravo Marijo' (Hail Mary).''
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider