Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
New York Times otkriva

Lance Armstrong priznao korištenje dopinga, kreće kaos u biciklizmu!

Ugledni američki list objavio je kako je priznanje palo u showu Oprah Winfrey.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gledatelji će to moći vidjeti u četvrtak, no procurila je vijest koju donosi ugledni New York Times – Lance Armstrong priznao je korištenje nedopuštenih sredstava u svojoj bogatoj biciklističkoj karijeri.

Priznanje je snimljeno u ponedjeljak u Austinu (Teksas), a za ugledni list to su otkrila dva izvora prisutna na snimanju.

Nije poznato, piše NYT, što je točno Armstrong priznao. Američka antidopinška agencija proglasila je njegov doping program jednim od najsofisticiranijima na svijetu.

Također, Armstrong je spreman svjedočiti i protiv nekolicine visoko pozicioniranih ljudi iz svijeta biciklizma koji su znali za taj program i čak ga podupirali. Uperit će prstom i u čelnike Međunarodne biciklističke federacije oko upletenosti u doping u ovom sportu, ali navodno neće svjedočiti protiv kolega vozača.

Ove su godine Američka antidopinška agencija (USADA) i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) oduzele Armstrongu sve naslove s Toura i doživotno ga suspendirale zbog sustavnog korištenja nedopuštenih sredstava tijekom karijere.

Sada želi skinuti ljagu (samo) sa svog imena kako bi se ukinula suspenzija doživotne zabrane bavljenja sportom, a spreman je vratiti i milijune koje je dobivao od sponzora.

Skandal oko dopinga Armstrong ne želi sam iznijeti na svojim leđima. Priznanje je prvi korak, a onda će američke pravosudne vlasti pokrenuti istragu oko sponzoriranja njegove momčadi. Svjedočit će protiv nekoliko šefova momčadi koja je nosila ime po poštanskoj službi SAD-a.

Ovo će definitivno biti početak jednog velikog kaosa koji očekuje biciklizam kao sport. Otvara se Pandorina kutija, jer Lance ne želi biti najveći krivac. Biciklizam je dotaknuo dno nakon godina i godina korištenja dopinga od praktički svih vozača. Vladalo je samo jedno pravilo, nađi doping koji još nije otkriven...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider