Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Super Bowl ludilo!

Tri Hrvata među zvijezdama najvećeg sportskog događaja u Americi!

Super Bowl će gledati milijuni ljudi, potrošit će se milijuni dolara na reklame i kupnju rekvizita, a već od početka tjedna traju velike pripreme za spektakl u Indianapolisu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadolazeći vikend bit će praznik sporta za sve Amerikance, ali i ljubitelje američkog nogometa. Press konferencija s pet tisuća novinara! Da, i to je dio Super Bowl spektakla.

U Americi ovo je mnogo više od sportskog događaja, pa će se među novinarima naći i oni koji teško da su pogledali i jednu utakmicu u životu.

Za glavne zvijezde, poput Toma Bradyja, napravljene su i posebne bine za intervjue, jer tko bi inače izdržao toliku navalu sedme sile.

Dio velikog finala u Indianapolisu bit će i čak tri Hrvata. Trener Bill Belichick i Rob Ninkovich na strani Patriotsa, te David Diehl u momčadi Giantsa. Diehl, veliki navijač Hajduka, prošlog je ljeta i posjetio Poljud.

"Ovo je ispunjenje snova. Tome ću svaki dan pristupati na ovaj način, jer sam uistinu počašćen da se nalazim na ovom mjestu. Kasnije ne želite za ničim žaliti, želite ostaviti sve što imate na terenu kako bi jednog dana kad pogledate unazad znali da ste dali sve od sebe", izjavio je Diehl.

Patriotse su iz Foxborougha put Indianapolisa ispratili brojni navijači, sa samo jednom porukom. Vratite se kao prvaci.

"Za ovo radite cijele godine. Pripreme uoči sezone, svi sastanci, analize, gledanje protivnika, sve to radite kako bi dobili priliku za ovu utakmicu. Ponosni smo što smo ovdje, što predstavljamo našu konferenciju i veselimo se što ćemo se u nedjelju boriti za naslov", rekao je Bill Belichick.

Super Bowl, bez sumnje je, najveća tvornica novca u američkom sportu. Navijački rekviziti masovno se kupuju uoči utakmice odluke, a posebna su priča reklame. Najskuplje u svijetu sporta.

Imati reklamu u pauzama između četvrtina stvar je prestiža, ma koliko koštalo. A ove godine prvi će put za 30 sekundi reklame biti plaćena nestvarna četiri milijuna dolara. I jasno, sve reklame napravljene su posebno za Super Bowl.

A da se na tih 30 sekundi ne štedi, potvrđuje i primjer poznatog modnog brenda koji je za svoju reklamu angažirao Davida Beckhama.

A organizatori kao glavnu pjevačku zvijezdu - Madonnu.

Nastavi čitati

Nastavi čitati