Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ekipno prvenstvo Hrvatske

Nevera iz Viškova i zagrebački Janje Alfa Team prvaci Hrvatske

U Senju je održano 21. ekipno PH uz nastup 650 pikadista...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklog vikenda u Senju je održano 21. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na kojemu su titule državnih prvaka osvojile djevojke iz ekipe Nevera iz Viškova kod Rijeke, te zagrebački Janje Alfa Team kod seniora. U Drugoj ligi slavio je Novi Bokanjac iz Zadra, dok je kod trećeligaša najbolja bila ekipa Split Londra 4. Na trodnevnom natjecanju održanom u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju nastupilo je ukupno oko 650 natjecatelja koji su u Grad uskoka pristigli iz svih dijelova Hrvatske.

Iako je ove godine konkurencija u svim kategorijama bila jača nego ikada, na kraju su slavili oni od kojih se to najviše očekivalo. Ekipa Janje Alfa Team, koju predvodi Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, imala je tek jedan neizvjestan meč na putu do svoje treće titule državnog prvaka u posljednje četiri godine. U četvrtfinalu su protiv najopasnijeg suparnika, ekipe Nevera iz Viškova koja ih je prošle godine pobijedila u finalu, bili u zaostatku 3:6, ali onda su napravili veliki preokret i na kraju slavili sa 9:7. U finalu su bili bolji od Split Londre rezultatom 9:3.

Uz Krčmara u ekipi su bili Krešo Kranjčina, Tomislav Kušter, Mijo Pavlović, Matija Gazibara, Neven Plantak i Dražen Vranjković, uz neizostavnog predsjednik Pikado kluba Janje Miru Grubešu.
Najviše neizvjesnosti bilo je kod dama gdje su se prve favoritkinje, Nevera iz Viškova i zagrebački Coloseum, susreli već u četvrtfinalu u kojemu su uvjerljivo slavile Zagrepčanke (9:5). Ali Nevera se kroz repasaž vratila u finale u kojemu su morali pobijediti u dvije utakmice za konačni trijumf. U prvoj su slavile 9:6, te u drugoj 9:8 za veliko slavlje brojne riječkih pikadista koji su pristigli u Senj.
Neveru je predvodila najbolja hrvatska pikadistica Vlatka Lešić, uz Marinu Cenov, Andreu Pahor, Vlastu Stankić, Milenu Hodžić i Branku Bistre.

U Drugoj ligi status prvog favorita opravdao je zadarski Novi Bokanjac na čelu s fantastičnim Šimom Buterinom, uz Tomislava Markića, Ivana Buterina, Stipu Mijaljevića, Zvonu Brkovića i neizostavnog kapetana Ninu Barića. Kod trećeligaša slavila je ekipa Split Londra 4 koja je nastupila u sastavu Tino Babić, Hrvoje Šitum, Ivan Ribičić, Romeo Grbavac, Nikola Borovčić-Kurir i Boris Gruica. (Ž.Đ.)

REZULTATI:

SENIORKE - 501 MO
1. Nevera (Viškovo)
2. Coloseum (Zagreb)
3. A1 Team (Zagreb)

SENIORI 1. LIGA - 501 DO
1. Janje Alfa Team (Zagreb)
2. Split Londra (Split)
3. Samobor 95 Garden (Samobor)

SENIORI 2. LIGA - 501 MO
1. Novi Bokanjac (Zadar)
2. Panda D.O.O. (Zagreb)
3. Pikova Dama (Sv. Križ Začretje)

SENIORI 3. LIGA - 501 SO
1. Split Londra 4 (Split)
2. Play Darts Mlaka (Rijeka)
3. Split Londra 5 (Split)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider