Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
HZTA izdala priopćenje

Nema 'zbunjujućih informacija', Lisi Nemec pronađena nedopuštena sredstva

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) odbacio je "pogrešna tumačenja" pojedinih medija o pozitivnom doping testu hrvatske atletičarka Lisa Christina Nemec.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tragom jučerašnjih medijskih objava (2. studeni 2015.) primorani smo reagirati zbog niza pogrešnih tumačenja vezanih uz slučaj nepovoljnog nalaza dopinškog testiranja atletičarke Lise Christine Nemec", kaže se u priopćenju (HZTA).

"Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 6. listopada 2015. proveo dopinško testiranje izvan natjecanja u vremenu i na mjestu koje je sportašica navela u Podacima o lokaciji što je dužnost svakog sportaša koji se nalazi u Skupini određenoj za testiranje HZTA. Sam postupak dopinške kontrole proveden je u skladu sa Svjetskim antidopinškim kodeksom (Kodeks), Pravilnikom za borbu protiv dopinga HZTA i Međunarodnim standardom za testiranje i istrage. Uzorak je poslan na analizu u laboratorij u Seibersdorfu koji je akreditirala Svjetska antidopinška agencija (WADA). Laboratorij u svom radu strogo slijedi odredbe Međunarodnog standarda za laboratorije", dodaje se u priopćenju.

HZTA navodi kako je u izvješću kojeg je dobio od spomenutog laboratorija "navedena zabranjena tvar koja je otkrivena u uzorku biološkog materijala sportašice" te da je sportašica obaviještena o nepovoljnom laboratorijskom nalazu u kojem je navedena zabranjena tvar pronađena u uzorku biološkog materijala sportašice".

"Slijedeći odredbe Kodeksa i Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, nismo u mogućnosti javno obznaniti o kojoj je zabranjenoj tvari riječ sve do okončanja postupka", ističe se u priopćenju HZTA koji osuđuje način na koji je prenesena vijest o nepovoljnom nalazu dopinškog testiranja Lise Nemec I demantira medijske natpise da HZTA "ne zna gotovo ništa i daje zbunjujuće informacije".

"To ne stoji, jer obavijest koju smo uputili sportašici sadrži jasne podatke o rezultatima provedenog testiranja, a ta obavijest je upućena na uobičajen i propisan način", naglašava HZTA napominjući da više nije u mogućnosti davati bilo kakve izjave vezane za slučaj Lise Nemec.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider