Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Loša vijest

Nema kraja crnom nizu - preminuo još jedan južnoafrički sportaš

Loše vijesti i dalje dolaze s juga 'Crnog kontinenta', u razmaku od svega pet dana život je izgubio i treći poznati južnoafrički sportaš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je u prometnoj nesreći poginuo jedan od najboljih južnoafrički atletičara Mbulaeni Mulaudzi (34), u nedjelju je ubijen kapetan južnoafričke nogometne reprezentacije i vratar Orlando Piratesa Senzo Meyiwa (27), a sinoć je preminula boksačica Phindile Mwelase (31) koje je bila u komi od 10. listopada kada je nokautirana u šestoj rundi borbe protiv Liz Butler.

Nesretna Mwelase je prije nekoliko dana operirana, no njezino stanje se naglo pogoršalo i sinoć je 31-godišnja djevojka preminula. Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma uputio je brzojav sučiti njezinoj obitelji, te nacionalnom boksačkom savezu.

Bio je to Zumin treći brzojav u posljednjih pet dana. Crni niz započeo je u petak kada je u prometnoj nesreći poginuo bivši svjetski prvak na 800 metara iz Berlina 2009. Mbulaeni Mulaudzi. U istoj disciplini osvojio je i srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine gdje je nosio i južnoafričku zastavu na ceremoniji otvaranja Igara. Prošle godine s 33 godine se umirovio.

"Mulaudzi je bio jedan od najvećih atletičara koje je Južna Afrika ikad imala," rekao je njegov agent Peet van Zyl.

U nedjelju je ubijen kapetan južnoafričke reprezentacije i vratar Orlando Piratesa Senzo Meyiwa (27) u pokušaju da zaštiti svoju djevojku tijekom pljačke njezinog doma u blizini Johannesburga. Meyiwa je pogođen jednim metkom u prsa u domu svoje djevojke Kelly Khumalo. Meyiwa je bio kapetan 'bafana bafane' u posljednje četiri utakmice u kvalifikacijama za Afričko prvenstvo, te u tim dvobojima nije primio pogodak. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider