Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povratak atletskim arenama

Neka nova Blanka: Ponovno sudjelovanje u tom šušuru već je ostvarenje snova

Bez boli i novih problema s ozljedama, Blanka Vlašić priprema se za povratak gdje joj je i mjesto - među svjetskom atletskom elitom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ozljeda ahilove pete spremljena je u prošlost, a što budućnost donosi saznat ćemo krajem svibnja kada je najavljen prvi nastup nakon i više od godinu danas stanke.

Stoj na rukama, pa spuštanje u most. Sasvim dovoljan dokaz da je Blanka na pravom putu povratka. Plan je bio vratiti se i koji mjesec ranije, no iz današnje perspektive, odgoda djeluje kao prava odluka.

"Mislila sam da će bit više euforije, da neću znati što ću od sebe, od sreće. Mislim, ja sam sretna i zadovoljna, ali povratak je došao baš tako prirodno, a to mi je i draže nego da trošim energiju na neke emocionalne ispade", izjavila je Blanka.

Prvi nastup tako će odraditi 25. svibnja na mitingu Dijamante lige u New Yorku - tamo gdje se, kako je i sama napisala - snovi ostvaruju.

"Mogućnost skakanja, natjecanja s drugim curama, ponovno sudjelovanje u tom šušuru meni je već ostvarenje snova, tako da nisam mislila na nikakav rezultat ili nešto posebno", rekla je Vlašić.

Ozljeda ahilove tetive stvar je prošlosti.

"Blanka je sada u jako potentnom zdravstvenom stanju. To znači da može bez problema izvršavati operatore najviše stresnosti, što je u stvari ključ koji otvara mogućnosti za skok u vis", objasnio je Joško Vlašić.

Ipak, kako i sama priznaje, ozljeda je izrodila neku novu Blanku. Blanku koju vesele male stvari.

"Definitivno ću više uživati u svakom skoku, u svakom natjecanju. Odlučila sam da se više neću toliko živcirati zbog centimetra manje, jednostavno svako razmišljanje o medaljama i nekim rezultatima i ekstremnim uspjesima bi bilo nezahvalno", izjavila je Blanka.

Neka nova Blanka...nadamo se sa starim rezultatima u atletskim arenama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider