Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Brža nego ikad"

Najbrža Hrvatica puca visoko i za Novu TV otkriva planove i želje u sezoni od koje puno očekuje

Andrea Ivančević je lokomotiva hrvatske atletike u trkačkim disciplinama. Kreće ljetni dio sezone koji kulminaciju ima na Europskom prvenstvu u Berlinu na kojem Andrea ima dobre adute za finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno je i zdravstveni karton na razini, a kada je tako, Andrea Ivančević puca visoko. Radi se o najbržoj Hrvatici, 13. sa Olimpijskih igara i, kada je zdrava, jednoj od najbržih Europljanki.

"Trening u tri sata popodne na 30 stupnjeva zvuči osvježavajuće. Treniramo u svako doba neovisno o temperaturi i uvjetima, navikli smo", kaže Andrea za Dnevnik Nove TV.

Evo malo faktografije oko njezine sprinterske discipline.

"Natjecateljska visina je 84 centimetra, a ova za trening je 76. Zna se dogoditi da u utrci jednu srušim, ali rijetko ih rušim haha."

Priznaje da joj više leži dvoranskih 60 nego 100 metara s preponama ali ne ide samo nastupiti u Berlin početkom kolovoza.

Svetice trunu, ali pomak je dvorana na Velesajmu

"U kolovozu je Europsko prvenstvo i to je glavno natjecanje ove sezone, nadam se jako dobrom rezultatu. Nadam se da bi mogla biti brža nego ikada."

Na Sveticama se još uvijek ništa ne mijenja, staza trune. Pomak za atletiku je dvorana na Velesajmu.

"Stadion na Mladosti je u boljem stanju nego tamo, sve bitnije treninge, teže, stresnije sa dionicama i preponama odrađujemo na Mladosti."

"Što se tiče atletske dvorane to je veliki pomak i dat će veliku kvalitetu u u budućnosti za našu atletiku", napominje Andrein trener Igor Čordaš.

Ivana Lončarek legitimna nasljednica

Njezih trener uz Andreu ističe još jednu sjajnu hrvatsku sprintericu - Ivana Lončarek.

"Ona nije toliko u medijima, a ima polufinale Europskog i polufinale Svjetskog prvenstva, više puta je bila prvakinja Balkana. Djevojka je koja dolazi iza Andree. No, iza nje i Andreje je jedna velika rupa. Po meni se ne radi dovoljno sustavno u hrvatskoj atletici i Hrvatskom atletskom savezu."

Puno se poteže pitanje nagrada u ženskom i muškom sportu. Situacija u atletici iz Andreinog kuta?

"Nema razlika, iste su muške i ženske, nisam osjetila diskriminaciju da se tako izrazim, moram priznati na natjecanjima."

Iako su joj 33 godine Andreja uživa u atletici i već gleda prema Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider