Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lideri ostvarili pobjede

Najbolji start u povijesti Boston Bruinsa

Najbolje momčadi po konferencijama u NHL ligi, Chicago na Zapadu i New Jersey na Istoku, ostvarili su nove pobjede i u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Slavili su ti sastavi na gostujućim utakmicama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chicago je s lakih 3-0 prošao Nashville i došao tako do jubilarne desete pobjede u skraćenoj sezoni. Inače, čak je osam puta Chicago slavio u gostima. Ovaj put čikaška momčad nije imala nikakvih problema protiv slabog suparnika koji je uputio tek 17 udaraca prema njihovim vratima. Sve je te prijetnje obranio Corey Crawford za svoj prvi "shutout" sezone, te šesti u karijeri.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Chicaga u koju su po pogodak ugradili Marcus Kruger, Jonathan Toews i Patrick Kane.

New Jersey je opet bio bolji od Pittsburgha, ovom prilikom s 3-1 u gostima, što je Devilsima treća pobjeda u nizu. Igrač utakmice je bio dvostruki strijelac David Clarkson koji je tako došao do brojke od devet pogodaka ove sezone (u 12 nastupa) i trenutačno je na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca.

Na startu ove skraćene sezone dobro igra i Boston koji je u nedjelju navečer uspješno apsolvirao gostovanje kod Buffala (3-1). Nakon uvodnih deset utakmica Boston tako ima 17 bodova što je Bruinsima najbolji start u povijesti. U sezoni 1978/79 su imali 16 bodova u startnih deset ogleda. Inače, Boston je slomio Buffalo u posljednjoj trećini kada je 1-1 pretvorio u konačnih 3-1. Pobjedu su Bostonu donijeli strijelci Patrice Bergeron i Milan Lucic.

Napeta je bila završnica ogleda Detroita i Los Angelesa u kojoj je domaćin na kraju slavio 3-2. Na ulasku u posljednju minutu ogleda Los Angeles je izjednačio preko Aleca Martineza, ali je Detroit ono najbolje ipak zadržao za kraj. Jonathan Ericsson je pet sekundi prije kraja pronašao put do mreže za slavlje 3-2. Spomenimo da je prvi gol za goste postigao slovenski as Anže Kopitar.

Rangersi su u New Yorku razbili Tampa Bay s 5-1 uz najboljeg čovjeka na ledu Carla Hagelina koji je postigao dva pogotka, te je jednom asistirao. 

NHL liga, nedjelja:

Detroit - Los Angeles 3-2

Columbus - Edmonton 1-3

Buffalo - Boston 1-3

Pittsburgh - New Jersey 1-3

NY Rangers - Tampa Bay 5-1

Nashville - Chicago 0-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider