Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl u Bilbau

Najbolji skakači svijeta oduševili Španjolsku

Ispred preko 50 tisuća ljudi koji su se proteklog vikenda u Bilbau okupili popratiti skakački spektakl - Red Bull Cliff Diving – najbolji skakači svijeta svojim su tjelesnim manevrima u zraku pokazali prave čari ovog najčišćeg ekstremnog sporta na svijetu, koji ne tolerira nikakav oblik zaštitne opreme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pretposljednjoj stanici sezone na postolje se popeo Rus Artem Silchenko, a drugoplasirani Gary Hunt prikupljenim bodovima osigurao si je naslov ovogodišnjeg prvaka Red Bull Cliff Diving Svjetske serije.

Sunce i pokoji jaki pljusak uz povremenu grmljavinu doprinijeli su ionako dramatičnoj kulisi skakaonice s pogledom na Guggenheim muzej u Bilbau. Poznati most La Salve poslužio je kao platforma za skakače koji su ovaj vikend dobili priliku pretposljednji put u ovoj sezoni pokazati što mogu izvesti u 3 sekunde leta pre brzini i do 90 kilometara na sat.

Prošlogodišnji prvak Rus Silchenko oduševio je i suce i publiku i zasluženo stao na postolje, no vodećem u ukupnom poretku i drugoplasiranom u Bilbau – Garyju Huntu – mjesto vodećeg u ukupnom poretku nitko više ne može oduzeti. Poljak Kris Kolanus popeo se na treće mjesto, ostvarivši najbolji rezultat karijere.

Konačni obračun Red Bull Cliff Diving Svjetske serije na rasporedu je 18. listopada u Meksiku. Iako Gary Hunt uvjereno drži naslov svjetskog prvaka, ostali skakači još uvijek trebaju izboriti svoje mjesto na ljestvici. Naime, samo prvi pet plasiranih ima izravan prolaz u iduću sezonu. Više o natjecanju i ukupnom poretku, kao i foto/video materijale potražite na www.redbullcliffdiving.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider