Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Druga pobjeda karijere

Najbolji piloti svijeta i neočekivani rasplet u Fort Worthu

Francuz Nicolas Ivanoff pobjednik je šeste utrke Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva održane za vikend na automotodromu Texas Motor Speedway u SAD-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nicolas Ivanoff je besprijekornim prolazom između pilona, bez ijedne greške, u Final 4 krugu s vremenom 00:54.118 bio bolji od Nigela Lamba (00:54.253) na drugom i Petea McLeoda (00:54.666) na trećem mjestu.

Pobjedom u Teksasu Ivanoff se uvrstio među petoricu vodećih pilota u ukupnom poretku, a trenutno stanje na tablici obećava napetost u završnici sezone. Trenutno je u vodstvu Paul Bonhomme s 45 bodova, a Nigel Lamb i Hannes Arch imaju po 44.

U najboljoj je formi, čini se, Nigel Lamb, koji je nakon pobjede u Putrajayi tri puta zaredom bio drugi. Bonhomme i Arch su obojica ove sezone zabilježili po dvije pobjede.

Nicolasu Ivanoffu ovo je druga pobjeda u karijeri. Prvi put je pobijedio 2009. godine u San Diegu.

Utrka u Fort Worthu bila je uvjerljivo jedna od najuzbudljivijih ove sezone. U dva dana treninga zabilježeno je čak 45 udaraca u pilone, no na dan utrke, začuđujuće, nije bilo niti jednoga.

Sljedeća utrka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva seli se u Las Vegas 11. i 12. listopada, nakon čega slijedi spektakularno finale sezone u Spielbergu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider