Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Upalio se alarm

VIDEO Najbolja je na svijetu, ali ni to nije dovoljno: 'Ako ja imam problema, kako je tek ostalima'

Najbolja svjetska bacačica diska i najbolja hrvatska sportašica, Sandra Perković, progovorila je o brojnim problemima hrvatske atletike. Atletska heroina je priznala kako joj godinu dana atletski savez nije platio pripreme. I naglasila - 'ako sam ja u takvim problemima, možete misliti kako je tek ostalima'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U atletici se alarm upali kada riječ preuzme olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja. Agencija koja joj organizira pripreme već godinu dana nije primila novac od saveza.

''Ne bih željela da se zbog ljudi koji samnom surađuju osjećam dužnom. Oduvijek sam za 'fair play', no smatram da na račun moga imena ne trebaju biti nikakva dugovanja ako je HOO proslijedio novac atletskom savezu'', izjavila je Perković.

Savez je u problemima

Ivan Veštić je prije tri i pol mjeseca postao novi predsjednik saveza.

''Savez je u problemu iz dva razloga. Prvi je što smo naslijedili određeni dug prema agenciji preko koje se realiziraju pripreme u Medulinu. Taj dug kreće od ožujka prošle godine. Drugi je problem oko dotoka sredstava od Ministarstva sporta, koji ide preko HOO-a do nas, a na kraju dužnik bude Savez, a kolateralne žrtve sportaši'', objasnio je Veštić.

''Najveći je problem kad se promjeni vlast, kad nazovete i tražite nešto, a dobijete odgovor 'ne možemo sad, u procesu smo rješavanja'. Mislim da nas se to ne bi trebalo ticati'', rekla je Sandra.

Europska bronca u visu Ana Šimić se za sada uspijeva pokrit financijski. No, u Zagrebu je problem atletike onaj najosnovniji - nema dvorane pa trenira u Sloveniji.

''Sad ne znam koliko Brežice imaju stanovnika, ali u Sloveniji svaki grad Ljubljana, Maribor da ne nabrajam sad ima neku dvoranicu'', izjavila je Ana Šimić.

''Ja sam za pripreme odabrala Medulin. Najjeftinija je opcija i najbliža Zagrebu. Mogla sam biti kao moje suparnice bacačice u Chula Visti naprimjer, Portugalu, Južnoj Africi'', rezonirala je Perković.

'Ako se nastavi ovako, okrenut ću se na drugu stranu'

Problem atletske dvorane u Zagrebu traje već godinama, Ana Šimić se zbog lošijih uvjeta ozlijedila i propustila Europsko prvenstvo.

''Svi ostali glavni gradovi imaju par dvorana, ne znam u čemu je problem da Zagreb ne složi neku montažnu dvoranu tek toliko da imamo za trening'', izjavila je Šimić.

Završna riječ unatoč ozbiljnim rezultatima hrvatske atletike ne zvuči dobro.

''Ako ja kao najbolja hrvatska sportašica imam tolike probleme onda možete misliti u kakvim se problemima ostali nalaze. Ne želim da svi patimo, želim da se atletika u Hrvatskoj digne na višu razinu'', objasnila je najbolja hrvatska sportašica.

''Pa evo ja sam se sad i ozlijedila, to je posljedica tih uvjeta i boćarskog doma, ako se nastavi s time, planiram završiti faks i okrenuti se na drugu stranu'', zaključila je Šimić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider