Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Vrhunski provod"

Na splitskom bazenu Na Staroga Mornara titulu četvrtog finalista Red Bull Sidruna odnijela ekipa Zale Šampion

Ovoljetni spektakl nastavlja se u u petak i subotu u Dubrovniku.

Ekipa Zale Šampion (Foto: Red Bull) (Foto: Red Bull)

Bokun mora, bokun neba, balun, muzika i ekipa - sve je što pravom Sidrunašu treba. Posebno ako se radi o Splićanima. Baš oni su se u nedjelju okupili na mjestu odakle im pogled seže do svega što vole i nose u srcu - na bazenu Na Staroga Mornara. S jedne strane modro more, s druge strane stadion "Bilih”, a ispred njih žestoki vaterpolo 3 na 3 u kojem je pobjedu odnijela ekipa Zale Šampion u sastavu Mihovil Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir. Dečki će se 25. kolovoza u Dubrovniku boriti u velikom finalu Red Bull Sidruna.

Mihovil, Ivan, Ante i Toni na splitski su Sidrun doputovali iz Makarske i u zadnji čas stigli na turnir. U svoju su prvu utakmicu uskočili direktno s autoceste, dok su u posljednjem okršaju, rezultatom 11:6 nadigrali ekipu Livo Krilo u sastavu Marin Ribičić, Nikola Gojkov, Bojan Matutinović i Mario Kundid. Nakon pobjede su izjavili: "Proveli smo se vrhunski. Baš nam je bilo lijepo. Prvi put smo ovdje i uspjeli smo pobijediti. Turnir je odličan, mislim da bi ovakvih stvari trebalo biti puno više, po Dalmaciji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Ovo je hvalevrijedna popularizacija vaterpola, koji je zapravo ljetni sport, ali se igra tijekom cijele godine."

Treće mjesto pripalo je ekipi Stari Mornar koju su činili Miljenko Vuko, Raul Hodžić, Deni Rajčić i Karlo Bilas. Na cijelom je natjecanju postignuto čak 138 zgoditaka, a najviše golova dao je član pobjedničke ekipe - Ivan Perić, koji je mrežu gola zatresao čak 14 puta.

Mrežu je od lopte branio izvrstan dvojac - Mario Podrug, član VK Jadran i Luka Podrug, član VK Mornar. „Kad je Divlja Liga znam braniti u moru, tako da sam naviknut na to okruženje. Smatram da je ovo izvrsna promocija vaterpola kao sporta i da turnir ima budućnost, samo treba nastaviti iz godine u godinu. Ja sam prezadovoljan!“, komentirao je Mario nakon natjecanja.

Od velike završnice nas dijeli samo još jedan kvalifikacijski turnir Red Bull Sidruna, koji će se 24. kolovoza održati u Dubrovniku na plaži Danče, a prijave su još uvijek moguće na www.redbull.hr/sidrun.

Dan kasnije, 25. kolovoza u Dubrovniku, na plaži Sunset Beach u uvali Lapad, ekipe iz svih gradova međusobno će se suočiti u odlučujućim utakmicama ovogodišnjeg velikog finala. Vidimo se tamo!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider