Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za zlato protiv Kineskinja

Hrvatska osigurala još jednu medalju: 'Srce mi je skoro otkazalo'

U dramatičnom meču Splićanka i Varaždinka su bile bolje od predstavnica Južne Koreje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u finale ekipnog dijela natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što su u polufinalu pobijedile ekipu Južne Koreje 2:0.

Mužinić (23) i Dretar Karić (36), koje nastupaju u kolicima u kategorijama 1-3, do pobjede su došle nakon dva dramatična meča koja su završila s identičnih 3:2.

Prvi bod osvojile su u parovima pobijedivši Koreanke Mi-Gyu Lee i Jiyu Yoon 3:2 (4-11, 11-6, 4-11, 11-8, 11-6). U drugom meču Anđela Mužinić je pobijedila Lee također, nakon dramatičnih pet setova 3:2 (11-7, 7-11, 11-4, 11-9) nakon što je u petom setu gubila 2:8.

"Skoro mi je srce otkazalo. Anđela je čudesno izvukla peti set", kazala je 36-godišnja Varaždinka, dok je 23-godišnja Splićanka dodala: "Bilo je neizvjesno i dramatično. Odigrale smo najbolje u posljednjih pet godina. Dale smo sve od sebe i glavom i emocijama. Zaslužile smo ovu pobjedu."

Za zlato protiv Kineskinja

Mužinić i Dretar Karić su na posljednjim POI u Londonu osvojile peto mjesto u ekipnom dijelu natjecanja, a prije dvije godine na SP-u u Pekingu su bile treće. Na posljednjem EP-u u danskom Vejleu osvojile su zlato bez izgubljenog seta. Helena i Anđela do sada nikada nisu pobijedile Koreju.

"Htjele smo ih napokon pobijediti i uspjele smo. Imale smo kvalitetu za medalju i samo je bilo pitanje kako ćemo odraditi," kazala je Dretar Karić.

U finalu ih očekuju Kineskinje Li Qian i Jing Liu koje su slavile protiv Talijanki Giade Rossi i Michaele Brunelli 2:0.

"U finalu ćemo uživati. Neka one razmišljaju o nama. Mi smo svoje napravile," dodala je Mužinić.

Ulaskom u finale djevojke su osigurale drugo stolnotenisko odličje u Riju nakon zlata Sandre Paović, ali i prvu ekipnu medalju za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider