Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed Kauboji

Mušterije jesmo, ali Francuzi pamte tri hrvatska nokauta!

Počeli su prije 18 godina i ušli u legendu - okršaji hrvatskih i francuskih rukometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priča o rivalstvu koje je i u posljednjih nekoliko godina ostalo rukometni klasik dobila bi još više na težini da je Hrvatska ponekad dok su ruke drhtale izašla kao pobjednik. Nažalost, tužna je istina da su našima u nokaut utakmicama zatvarali vrata prema zlatu gdje god su stigli.

>> Francuski igrači: 'Kopljar je najbolji na svijetu, a Čupić ništa posebno'

>> Kauboji obećali borbu do kraja: 'Ovo je rukometni El Clasico'

Najsvježiji primjer utjedno je i jedan od najbolnijih. U polufinalu Olimpijskih igara u Londonu naši su nakon šest pobjeda pali bez ispaljenog metka (Francuzi su slavili 25:22). Zadnja velika utakmica prije toga bila je ista priča - u dvorani krcatoj naših navijača u Beču na Europskoj smotri Francuska je slavila 25:21.

Ono zbog čega, pak, najviše žalimo je poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj 2009., kada su Omeyer i društvo u Areni Zagreb bili prejaki, baš kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu godinu ranije, te u istoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Švicarskoj (2006.). Uz spomenuti poraz u Areni, na SP-ima je Hrvatska u velikim bitkama poražena još dva puta - u islandskom finalu 1995. i četvrtfinalu u Njemačkoj 12 godina kasnije.

Koliko god nabijali komplekse Červarovim i Golužinim igračima, Francuzi pamte i itekako neugodne poraze od naše reprezentacije. Riječ je o tri polufinalna sudara...

Na Olimpijskim igrama u Atlanti zlatna družina Velimira Kljaića (Ćavar, Saračević, Smajlagić, Puc...) u polufinalu se osvetila Francuzima za poraz na Islandu od godinu dana ranije i s 24:20 otišla u finale gdje će kasnije tući i Švedsku.

Svjetsko prvenstvo u Tunisu 2005. - zadnja stvar koju je Hrvatska odlično odradila na putu prema obrani naslova prvaka bila je pobjeda nad Francuzima 35:32 (u bitci za novo zlato Španjolci su bili jači).

Na koncu, prije pet godina, kad su naši stigli najbliže do jedinog zlata koje im nedostaje, pali su Francuzi u trileru polufinala Eura u Norveškoj. Bilo je sasvim dovoljnih +1 za Hrvatsku. Ne bismo imali ništa protiv da i večeras završi 24:23...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider