Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vjeruju u bolje sutra

Mladost na aparatima: Potonu li Žapci, nitko neće dobiti ništa

I dok je naša vaterpolska reprezentacija u svjetskom vrhu, naš najtrofejniji klub već je dulje vrijeme na aparatima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebačka Mladost posljednje dvije godine ima problema s isplatom plaća, a sada je predan zahtjev i za pokretanje predstečajne nagodbe. Ona ne znači kraj ili propast kluba. Čelnici 'Žabaca' uvjereni su da je to najbolji korak prema ozdravljenju.

"Mi mislimo da je to mogućnost da se Mladost ponovno vrati na puteve stare slave i kvalitete koju je imala u prošlosti i da se opet vrati osvajanju trofeja", izjavio je dopredsjednik kluba Boško Lozica.

"Nažalost, Mladost nije izdvojen primjer. Ja bih rekao da je većina klubova u sličnim problemima. Jednostavno, ne postoji sustav financiranja sporta", rekao je bivši igrač Mladosti Perica Bukić.

Agonija kluba počela je kada je krahirao glavni sponzor Dalekovod, čiji je direktor Luka Miličić bio i predsjednik kluba. Od tada je jedini realni izvor prihoda gradski proračun, a to nije dovoljno.

Ukupni dug Mladosti iznosi oko 17 milijuna kuna. Plan je nagoditi se s vjerovnicima za otprilike 60 posto tog iznosa.

''Trebamo obaviti razgovore s vjerovnicima, to su uglavnom igrači i jedna poslovna banka i zagrebački holding. 66 posto njih treba pristati na taj naš prijedlog odnosno operativni financijski plan. Mi smo već u razgovorima i mislimo da ćemo biti uspješni. Računamo da bi to bilo negdje između osam i devet milijuna", objasnio je Lozica.

Dakako, možete se zapitati zašto bi netko oprostio ili se odrekao 40 posto novca kojeg mu duguju? Zato što je spašavanje Mladosti jedini način da vjerovnici dobiju barem dio. Potonu li Žapci, nitko neće dobiti ništa, jer osim brda pehara i nekoliko lopti, vaterpolo klub Mladost nema nikakvu imovinu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider