Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Estonija u niži rang

Mladi hrvatski hokejaši izborili opstanak i rastužili domaćine

Hrvatska U18 reprezentacija u hokeju na ledu uspjela je u odlučujućoj utakmici Svjetskog prvenstva Divizije II skupina A pobijediti domaćina Estoniju s 5-4 i izboriti opstanak, što je bio i zacrtani cilj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski hokejaši su u posljednjih 15 minuta utakmice pogocima najboljeg igrača utakmice Nikole Kopričaneca (46) i Matije Premerla (53) preokrenuli vodstvo domaće reprezentacije i s konačnih 5-4 izborili opstanak u Diviziji II skupine A, a u niži rang poslali Estoniju.

"U ovoj posljednjoj utakmici dečki su odradili fantastičan posao. Vjerovali su u pobjedu i cilj koji su si postavili. Estonija je imala daleko kvalitetniju momčad nego što je bila naša, ali mi smo jednostavno u ovoj utakmici bili bolji od njih. Prije početka utakmice smo ostali bez još nekih igrača, tako da smo igrali sa svega 15 igrača plus dva vratara. Možda je i to malo prevarilo Estonce. Mislili su da će lako s nama s obzirom da smo okrnjeni, ali smo ih potpuno iznenadili", izjavio je više nego zadovoljni izbornik Danijel Kolombo.

Hrvatski vratar Luka Valenčić izabran je za najboljeg golmana turnira u Tallinu, a kapetan Renato Platužić za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije. U viši rang, Diviziju I skupina B plasirali su se hokejaši Koreje koji su osvojili prvo mjesto s maksimalnih 15 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider