Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još jedan talent za susjede

Mlada Franka ide stopama Jakova Faka: U Londonu za Sloveniju!

Uz nordijskog olimpijca iz Gorskog kotara koji brani boje Slovenije, na taj korak nedavno se odlučila još jedna hrvatska sportašica, i to s Korčule.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franka Anić, 21-godišnja sjajna taekwondo natjecateljica, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. nastupat će pod slovenskom zastavom. Put joj je bio olakšan jer joj je majka Slovenka, a mlada Franka postavila je visok cilj – olimpijsku medalju.

Franka je nastup na OI izborila u ruskom Kazanu prošlog mjeseca. U svojoj kategoriji do 67 kg i u konkurenciji 14 natjecateljica osvojila je treće mjesto. Nažalost, konkurencija u Hrvatskoj očito je prejaka, a na OI iz jedne zemlje ne mogu ići sve koje to zaslužuju.

Istodobno, Zagreb je kao svoju pripremu bazu za London odabrala najbolja slovenska natjecateljica u taekwondou Nuša Rajher. Vrsnu Slovenku, jednu od najboljih na svijetu u najtežoj kategoriji, na Igrama će voditi hrvatski trener Tomislav Bučanac iz TKD Jastreba, a upravo je Nuša bila među glavnim pregovaračima koji su Franku uvjerili da prijeđe u slovenski tabor. Nuša Rajher uz trenera Hrvata u London ide po zlato.

Podsjetimo, Hrvatska taekwondo reprezentacija otputovala je za Meksiko, visinski centar La Loma gdje će i službeno krenuti olimpijska godina puna očekivanja.

Najbolji trener Hrvatske u izboru HOO-a, Toni Tomas, na pripreme u La Lomu poveo je četiri cure, Anu Zaninović, najbolju sportašicu Hrvatske i najbolju taekwondoašicu svijeta, Luciju Zaninović koja je aktualna prvakinja Europe i uz sestru druga putnica na olimpijske igre u Londonu, Marinu Sumić – aktualnu viceprvakinju svijeta i najbolju sportašicu Grada Zagreba te Petru Matijašević koja je u posljednje dvije godine osvojila desetak medalja na najjačim svjetskim turnirima.

Nakon priprema u olimpijskom centru La Loma gdje se uoči Pekinga i rekordnih osam zlata spremao i Michael Phelps reprezentaciji će se priključiti Martina Zubčić, brončana olimpijka iz Pekinga. (I.Š./VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati