Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Duvnjak nije iscrpljen

Hoće li Francuzi 'tankirati' protiv Šveđana? Evo što misli hrvatska legenda!

Poraz na otvaranju drugog kruga Eura u velikoj je mjeri zakomplicirao stvari u skupini u kojoj je hrvatska reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši doživjeli su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Danskoj. Stari rivali Francuzi iskoristili su lošu igru Kauboja u drugom poluvremenu i stigli do izrazito važne pobjede. Poraz na otvaranju drugog kruga u velikoj je mjeri zakomplicirao stvari u našoj skupini, tako da nam ni pobjede u preostale dvije utakmice ne jamče ulazak u polufinale.

Karabatić i Onesta vjeruju u Hrvatsku i slave 'najveće pojačanje'

Novi težak psiho-fizički obračun s Francuzima, novi rukometni triler u važnoj fazi Eura, ali ovoga puta slavlje Francuza. Alilović i kolege prokockali su veliku prigodu, jer Francuzi nisu oduševili.
"Svima nam je žao što je ovako završilo. Mislim da smo sami krivi. Nisu nas oni sami pobijedili nego mi sami sebe", kazao nam je izbornik Slavko Goluža.

Najveće pogreške Kauboja stigle su u završnici prvog dijela kada su imali +3 i igrača više. I nekadašnji proslavljeni vratar hrvatske reprezentacije, Mirko Bašić, apostrofira upravo to razdoblje utakmice.
"Dopustili smo da nam rade prekide, da nas dovode pred situaciju za pasivni napad i da moramo pucati iz polušansi, a onda je Omeyer odradio ono što je već puno puta odradio", kaže Bašić.

Tako su Francuzi samostalno zasjeli na vrh poretka, dok mi predvodimo tri reprezentacije s 4 osvojena boda. No nemir budi činjenica što nam pobjede protiv Rusa i Poljaka, dobiju li Šveđani u zadnjem kolu Francuze s jednim golom razlike, neće značiti ništa.
"Očekujem da će biti sportska i prava borba u kojoj će Francuzi dobiti i uz naše dvije pobjede osigurati polufinale", nada se Bašić.

No, teško je za vjerovati da bi Francuzi na taj način pustili Šveđanima jer bi onda oni išli na Dansku u polufinalu. Ono što možda i najviše brine jest slabo izdanje Domagoja Duvnjaka.
"Ne vjerujem da je iscrpljen. Vjerujem da će pronaći snage i da će odigrati ove dvije utakmice u svom stilu i odvesti ovu reprezentaciju u polufinale", misli Bašić.

Sutra slijede Rusi.
"Sve utakmice što su igrali, igrali su u 'egalu', prema tome, ja očekujem još jednu tešku utakmicu", poručuje Goluža.
Lako sigurno neće biti, ali poraz jednostavno ne dolazi u obzir.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider