Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na otvorenju OI-a

Mimohod hrvatskih sportaša: Venio Losert predvodio povorku!

Hrvatsku ekspediciju na svečanom otvorenju Olimpijskih igara u Londonu predvodio je Venio Losert, rukometni vratar i osvajač dvostruke zlatne olimpijske medalje...

Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljati 108 sportaša. Hrvati su u odličnom raspoloženju malo zaplesali ispred kraljice Elizabete II., a pred kraj ceremonije pola ih se uputili u olimpijsko selo kako bi se odmorili za natjecanja koja slijede.

Spektakularni 3,5-satni šou bio je uvježbavan više od 200 puta!

I dok svijet još uvijek prepričava spektakularno otvaranje Olimpijskih igara u Londonu, nije loše pogledati koliko je silnoga truda stajalo iza "Otoka čuda", kako je službeno nazvan program otvaranja.

Tako je primjerice taj 3,5-satni šou od kojega je zastajao dah bio uvježbavan više od 200 puta. Oko 7500 volontera u prosjeku je na ponavljanja svojih točaka potrošilo oko 150 sati.

Sama koreografija sastojala se od 12.956 elemenata, a koristila je sustav s milijun watta napajanja. Sva ta silna struja išla je prema svijetu u zvukovima i glazbi kroz 500 zvučnika.

Inače, nije sve prošlo bez incidenta. Policja je uhitila više od 100 biciklista koji su se, očito nesvjesni što se događa (ili ih nije bilo briga), odlučili malo provozati Londonom u sklopu svoje tradicionalne mjesečne vožnje. Problem je izbio kad su htjeli proći pored Olimpijskog stadiona, a snage reda to nisu dozvolile, pa je došlo do naguravanja, svađe i na kraju brojnih uhićenja. (I.M./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider