Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zrnčić-Dim bolji od Ivice

Jansrudu zlato u super G-ju, Kostelić slab: 'Serviser je malo zaspao'

Kjetil Jansrud, 28-godišnji Norvežanin, olimpijski je prvak u superveleslalomu na Igrama kojima je ove veljače domaćin ruski Soči…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije brončane medalje koju je osvojio u spustu u Sočiju, te ranije osvojenog veleslalomskog srebra u Vancouveru prije četiri godine, Jansrud je uzeo i najsjajnije odličje i to sjajnom vožnjom ove nedjelje. U utrci gdje su svi ostali skijaši bili zbijeni u vrlo malo stotinki, Jansrud je ipak napravio priličnu razliku u odnosu na najbližu pratnju.

Trideset stotinki iza njega je kao drugi utrku završio, pomalo iznenađujuće, Amerikanac Andrew Weibrecht.

Još su se jednom u Sočiju dijelile medalje, i to ona brončana. Podijelili su je Amerikanac Bode Miller i Kanađanin češkog podrijetla Jan Hudec, a oni su za Jansrudom zaostali 53 stotinke.

Za Millera je to bila šesta olimpijska medalja, ali i prva u Sočiju.

Nesretni su na kraju ostali Austrijanci: četvrti Otmar Striedinger (dvije stotinke do medalje) i peti Max Franz (sedam stotinki do medalje).

Hrvatski skijaši nisu ostavili duboki trag u nedjeljnoj utrci: Natko Zrnčić-Dim je završio 19. s 1,61 sekundom zaostatka za Jansrudom, dok je Ivica Kostelić bio 24. s 2,05 sekunde slabijim vremenom.

''Nije baš bilo dobro. Vožnja je bila dobra, ali sam bio spor. Mislim da je serviser malo zaspao. Nisam imao brzinu na ravnici'', rekao je Kostelić nakon utrke. (TS)

ZOI u Sočiju, superveleslalom (skijaši):

1. Kjetil Jansrud (Nor) 1:18.14

2. Andrew Weibrecht (SAD) +0.30

3. Bode Miller (SAD) +0.53

3. Jan Hudec (Kan) +0.53

19. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.61

24. Ivica Kostelić (Hrv) +2.05

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider