Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
priprema za KHL

Miljenici zagrebačke publike Zanoški i Krošelj ponovo u 'brlogu'

Zvijezde zagrebačkog Medveščaka iz vremena kada je najbolji hrvatski hokejaški klub nastupao u EBEL-u, Tom Zanoški i Gašper Krošelj pozvani su da se pridruže Medveščaku u idućoj KHL sezoni, a svoju poziciju u zagrebačkoj momčadi trudit će se osigurat tijekom pripremnog kampa i predsezonskih klupskih aktivnosti i priprema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri godine nakon što je napustio Medveščak, Tom Zanoški ponovo se vraća u Zagreb.

''Dugo vremena je prošlo otkako sam nosio Medveščakov dres i igrao u Ledenoj. Nije nikakva tajna da mi je to najdraže mjesto za igranje. Imati priliku igrati u gradu u kojem sam se rodio i pred zagrebačkom publikom nešto je posebno i nešto što jako malo igrača ima priliku ostvariti'', rekao je Zanoški koji uskoro dolazi u Zagreb na pripreme za sezonu 2015/16.

''Nakon sezone sam uzeo pauzu od leda pet tjedana, ali ne i suhih treninga. Na led sam se vratio prije više od mjesec dana. Važno mi je maksimalno iskoristiti ljeto kako bih što bolje bio spreman za pripremni kamp i predsezonu. Želio sam što više ojačati da izdržim sve napore koje predsezona i, nadam se, sezona nose. Fokusiran sam na kamp i pripreme, ali naravno, prva utakmica i prvi izlazak na led mi je stalno u mislima'', dodao je Zanoški.

Zanoškom su AHL, ECHL, EBEL u kojemu je s KAC-om osvojio naslov prvaka, te švedska i njemačka druga liga već poznate, a sada mu je Medveščak pružio jedinstvenu priliku – da izbori svoje mjesto u momčadi i zaigra u jednoj od najjačih svjetskih liga u hokeju na ledu, u KHL-u. Uz to, zanimljiva je činjenica da se "medvjedima" pridružuje u njihovoj trećoj KHL sezoni kao što im se pridružio i u njihovoj trećoj EBEL sezoni kada su dogurali do polufinala.

''KHL mi je najveća razina hokeja u karijeri. To me uzbuđuje, a u isto vrijeme mi je veliki izazov. Znam da je riječ o vrhunskoj ligi i zato je teško imati određena očekivanja od sebe i lige. Jedino što znam i mogu garantirati je to da ću igrati sa srcem i dati sve od sebe svaki put kada izađem na led. Jako puno stvari, općenito za sportaše, su izvan njihove kontrole, ali trud je nešto što sam ulažeš i na tome sam uvijek bazirao igru'', zaključio je Zanoški.

Zanoški nije jedini povratnik u "brlog". Tu je i slovenski vratar s hrvatskim državljanstvom Gašper Krošelj kojemu će ovo biti treći put da nosi dres Medveščaka, ali prvi put da je dobio priliku izboriti svoje mjesto u novoj Medveščakovoj momčadi i zaigrati na tako visokoj razini kao što je KHL.

''Krošelj je u posljednjih nekoliko godina poboljšao tehnički dio svoje igre, a svoju visinu koristi kao prednost. Prošle sezone je jako dobro branio u Švedskoj, a dobro je igrao i na Svjetskom prvenstvu u svibnju ove godine. Igrač je s hrvatskom putovnicom i veseli se borbi za minutažu na ledu na KHL razini'', kratko je prokomentirao sportski direktor Medveščaka Aaron Fox koji je u sezoni 2009/10., kada je još bio aktivni igrač, s Krošeljom dijelio svlačionicu u Zagrebu.

Krošelj je tijekom profesionalne karijere, osim za Medveščak, igrao za Slaviju, Topolčane, Žilinu, Jesenice, Aalborg, Herlev, Spartu Sarpsborg i Oskarshamn. Ove godine je sa slovenskom reprezentacijom nastupio na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije odigravši dvije utakmice uz 92,9% obrana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider