Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Unatoč ponudama

Miho Bošković novim ugovorom ostaje još dvije godine u Jugu!

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta, Dubrovčanin Miho Bošković, unatoč ponudama izvan Dubrovnika potpisao je novi ugovor za VK Jug Croatia Osiguranje i sljedeće dvije godine bit će u sastavu dubrovačke momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Bilo je ponuda ali sam procijenio da je ostanak u Jugu dugoročno gledano najbolja odluka kako za mene osobno, tako i za klub. Iako je ugovor na dvije godine, vidim se u Jugu duže vrijeme!'', izjavio je najbolji igrač Europe po izboru LEN-a za 2007. i 2012. godinu.

Bošković ističe kako je njegova najveća sportska želja osvojiti još jedan europski naslov u kapici Juga, čime bi, kako kaže, okrunio svoju sportsku klupsku karijeru.

''Osvajanje još jednog europskog naslova s Jugom mi je najveća, za sada neostvarena želja. Svjestan sam da ove godine nećemo biti u krugu istaknutih favorita ali uz podršku naših navijača Jug će se vrlo brzo vratiti na vrh, a kada se to dogodi želim biti tu i dati svoj doprinos!'', govori o svojim sportskim motivima Miho Bošković, koji je na pitanje o uvjetima oko kojih se pregovaralo kratko rekao: „Smatram da smo i klub i ja bili realni.”

Podsjetimo, Miho Bošković je rođen 11. siječnja 1983. godine. Vaterpolo je počeo igrati u VK Cavtat a igrač je Juga od od 1996. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji, a dok je studirao igrao je i za splitski Jadran od 2001. do 2004. da bi se potom vratio u Dubrovnik i s Jugom postao prvak Europe 2006. godine. Od 2010. do 2012. je igrao u Mađarskoj za Vasas nakon čega se ponovo priključio dubrovačkoj momčadi.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nastupio je 63 puta. Debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. te bio neizostavan član prve sedmorke u svim velikim uspjesima naše reprezentacije od osvajanja naslova prvaka svijeta u Melbourneu 2007. do zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider